tirsdag 23. oktober 2012

Restaurantanbefaling: Firefly Garden, København


Veganguide København, del 3. 

De siste årene har man vært vitne til en ny mattrend i den danske hovedstaden. Serveringssteder som Noma har vært en foregangsfigur, og har, i likhet med norske Maaemo, fokus på lokale råvarer. Raw food synes å være det nye store i København, men i stadig større grad forsøker spisestedene å skape menyer basert på kortreist mat. Firefly selv skiver om den grønne trenden på hjemmesidene sine.

Firefly Garden - Botanic Restaurant & Bar er en av de mest stilfulle spisestedene i København. Stedet, som åpnet i 2011, disponerer store lokaler like ved Torvhallene. De har 60 sitteplasser innendørs. Lokalene er nydelige, rene og klassiske. Stedet har en enkel og delikat innredning, og en moderne bar.

Maten på Firefly er absolutt noe av det beste man kan oppdrive i den danske hovedstaden. Jeg har aldri vært på Noma, men hvis man er på utkikk etter et noe rimeligere alternativ, så er Firefly stedet. I følge norsk standard er prisene svært overkommelige. Jeg betalte 318 DKK for en tre-retters middag (og drakk bare vann til maten. Dersom man foretrekker alkohyler må man nok rydde plass i budsjettet. Alle drikkevarene er for øvrig veganske). 

Så vidt jeg forstod, så reklamerer ikke Firefly tungt med at kjøkkenet er vegansk. Men det er det altså. Hele menyen er vegansk. På Firefly etterstreber de å ha en økologisk, naturlig meny, uten bruk av raffinerte, forarbeidede ingredienser. Menyen byr på både raw food og varmebehandlet mat. 

Etter å ha studert menyen lenge og vel, bestemte jeg meg for like så godt å gå for en tre-retter. Til forrett spiste jeg sommer zen til 98 DKK (salat av dampede grønne asparges, grilla artisjokk, raddiser og en krem av nypotet). Hovedretten var cannelloni av bakt aubergine og squash til 155 DKK. Cannellonien ble servert med hvitløk, krydderurter, samt tomatsaus og rista kornotto av spelt og rød quinoa. Til dessert fikk jeg servert en raw eplekake med dedydrerte og friske epler, dadler og kanel, servert med kokosfløteskum. Kaka ble servert på en tertebunn av rosiner, dadler og dehydrerte mandler.

Fireflys kjøkken er enestående. Jeg satt ved vinduet i en evighet med tre-retteren min, kikket over på Torvhallene, og forsøkte å spise så sakte jeg bare greide. Betjeninga er superprofesjonell og hyggelig, og den ene kokken som kom bort for å hilse på (!), var utrolig sympatisk. Maten er helt annerledes enn både Viasko og Lucky Leek i Berlin, men samtidig like unik. Dersom du er på utkikk etter en annerledes matopplevelse og ikke har anledning til å reise helt til Berlin, så foreslår jeg at du tar på penkjolen og setter deg på første tog til København.

Adresse: Frederiksborggade 26, København 
Hjemmeside: www.fireflygarden.com 
Telefon: + 45 33 36 33 30 
Åpningstider:
Mandag - Onsdag:
10.00 - 22.00
Torsdag - Lørdag:
10.00 - 24.00
Søndag:
10.00 - 21.00


4 kommentarer:

  1. Her har jeg vert. Var fantastisk ! skal garantert tilbake på neste Køben besøk i september. Lokalet, maten, servitøren, perfekt...drømmer meg ofte tilbake.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg drømmer meg også tilbake stadig vekk! Håper ditt neste besøk på Firefly Garden blir like bra som første gang du var der:)

      Slett