Om Kikertterroristen


Trenger verden enda en blogg? Nei.

Men trenger verden enda en blogg som viser at man greier seg på et vegansk kosthold til tross for at man bor på bygda? Ja!

Idéen til bloggaliaset Kikertterroristen fikk jeg da jeg leste Lisa Gålmarks fine, lille bok "Vadå vegan". Gålmark påpeker at selv om man velger å bli veganer, så betyr ikke dét at man automatisk blir en avmagret gulrotterrorist. Hun skildrer veganisme med glimt i øyet, og ettersom jeg er ekstremt begeistra for kikerter, så tilpasset jeg begrepet hennes, og kom fram til at Kikertterroristen var et fabelaktig bloggalias :D

I motsetning til hva bloggaliaset Kikertterroristen kan gi inntrykk av, så handler ikke et vegansk kosthold om å være verken fundamentalist, ekstremist, militant, fascist, raddis eller terrorist. Derimot henger valget om å spise utelukkende vegansk kost sammen med en enorm matglede, for ikke å snakke om grønnsaksglede. Veganisme handler for meg om tre ting: det er positivt for min egen helse, det er positivt for miljøet, og det er positivt for dyrene.

Jeg hadde vært vegetarianer i seks-syv år før jeg rundt årsskiftet 2010/2011 la om til et vegansk kosthold. Jeg har alltid hatt et ambivalent forhold til egg, og jeg tåler ikke melkeprodukter noe særlig, så da var ikke overgangen til et vegansk kosthold så overveldende.

Til tross for at jeg bor en godt stykke unna nærmeste større by, greier jeg meg svært godt på plantekost. Jeg vil anslå at 95 % av innholdet i kjøkkenskapene mine stammer fra min lokale Meny. Varer som er litt mer utfordrende å få tak i, handler jeg når jeg er på reise til større steder (blant annet på Etikken i Trondheim og Kinsarvik i Bergen).

Jeg håper på å kunne inspirerere til et grønnere kosthold, og ønsker å spre vegansk matglede gjennom oppskriftene på denne bloggen.

Denne bloggen følger VegVett - nettvettråd for vegetar- og veganblogger

Ønsker du å komme i kontakt med Kikertterroristen?
Send en mail til kikertterroristen (a) gmail (dot) com