onsdag 17. oktober 2012

Søtpotetcurry

Før jeg ble kjent med Lashara var curry noe jeg spiste innimellom. Jeg likte det, selvfølgelig likte jeg det jeg spiste. Det skal mye til for å lage en curry som ikke smaker godt. Men jeg hadde ikke noe lidenskapelig forhold til curries. Nå som jeg kjenner Lashara stiller saken seg annerledes. Hun lager helt vilt gode curries. Denne søtpotetcurryen er derfor en hyllest til henne. My belly loves you! 

3 store søtpoteter (ca. 700 gram)
2 ss rapsolje
1 liten gul løk, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket 
1 ss fersk ingefær, finhaket
1/2 ts fersk rød chili, finhakket 
1 ss red curry paste
1/2 ts kanel
1 krm kardemomme
1 krm spisskummin 
1 krm gurkemeie
1 krm currypulver
1 boks kikerter (400 gram)
2 bokser hermetisk tomat (á 400 gram = 800 gram) 

Du trenger også: 
2 dl råris
4 dl vann 
(og gjerne en klatt mangochutney, hvis du har)
1. Skrell søtpotetene og del dem i terninger. Kok søtpotetene møre i lettsaltet vann.
2. Begynn å lage curryen mens søtpotetene koker. Blank løk og hvitløk i litt olje i en stor gryte på svak varme. Tilsett ingefær og chili, og rør godt. Hiv oppi krydder, og stek videre i noen minutter. Hell vannet av de kokte søtpotetene, og tilsett dem i gryta. La det steke i 5-6 minutter på middels varme, under stadig omrøring. Tilsett kikerter og hermetisk tomat, og la curryen koke på svak varme under lokk i 30 minutter. Rør om av og til.
3. Kok opp ris mens curryen småkoker.

4 kommentarer:

  1. Ser godt ut :) Liker jo søtpotet og generelt gryteretter, og siden jeg har curry paste i kjøleskapet, så frister det meget å lage denne rettten!

    SvarSlett