torsdag 4. oktober 2012

Restaurantanbefaling: Nil, Berlin

Veganguide Berlin, del 14. 

Å spise ute som veganer i Berlin er så enkelt at det er til å gråte av, og bydelen Friedrichshain er et særlig vegan-vennlig område. I hjertet av Friedrichshain ligger det sudanesiske serveringsstedet Nil (i fall du lurte, så ja, stedet har navnet sitt etter elva). Nil serverer også kjøttretter, men har mange vegetariske og veganske retter på menyen. 

Jeg spiste en vegansk aswad til 2,50 €. Aswad er en sudanesisk auberginesalat servert i pitabrød, med tomat, salat og peanøttsaus. Peanøttsausen er helt hinsides, og auberginepatéen er digg. Utover den fantastiske aswaden, som kommer i både alteter-versjon og vegansk variant, selger Nil tamiya (sudanesisk falafel) som også kommer i en vegansk variant. Tofu Madagaskar er vegansk. Fohl kan lages vegansk. Bamiya (okra-grønnsaker med cous cous og salat) kommer også i en vegansk variant. Nil har også en egen vegantallerken på menyen. Vegantallerkenen består av tamiya, fohl, maniok fries, salat og peanøttsaus. Dessuten har Nil en rød linsesuppe og en peanøtt- og grønnsakssuppe som jeg antar er vegansk.

I tillegg til utsalgsstedet i Friedrichshain har Nil to avdelinger i Kreuzberg (Oppelner Straße 4 og Kottbusser Damm 21). Da jeg var i Berlin i månedskiftet mars/april var jeg på den i Oppelner Straße. Menyen er jo den samme alle stedene, men jeg kan i alle fall bekrefte at maten er fabelaktig uansett hvilket utsalgssted du besøker.

Adresse: Grünberger Straße 52, Friedrichshain, Berlin
Hjemmeside: www.nil-imbiss.de
Telefon:(+49) (030) 29 04 77 13
Åpningstider:  
Mandag - søndag: 11.00 - 24.00 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar