tirsdag 25. oktober 2011

Vegansk eplekake


Det gikk nylig opp for meg at oktober går mot slutten. De siste ukene har jeg fråtset i kassevis med lokale epler, men ikke formidlet noe av epleentusiasmen gjennom denne matbloggen. Så uten mer om og men, her er høstens første, og antagelig siste, oppskrift på eplekake. Denne kaka inneholder masse krydder og minner i grunnnen om jul. Den kunne kanskje like gjerne hett krydderkake med epler. God er den uansett. Ikke så verst sunn heller. 

2,5 dl quinoa
3 dl små havregryn
1 dl hvetemel
0,5 dl brunsukker
2 ts natron
2,5 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
0,5 ts kanel
1 krm malt kardemomme
1 krm malt ingefær
1 krm malt allehånde
1 ts salt
4 epler
0,5 dl mandler, grovhakket
0,5 dl hasselnøtter, grovhakket
0,5 dl lønnesirup
0,5 dl rapsolje
0,5 dl eplejuice

1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Skyll quinoaen godt i varmt vann, og kok i en kjele med dobbel mengde vann i ca. 20 minutter, eller til vannet har kokt inn i quinoaen.
3. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett hakkede nøtter.
4. Bland det våte i en liten bakebolle. Lag en grop i midten av bollen med de tørre ingrediensene, og tilsett den våte blandingen. Bland godt. Vask og skrell eplene, fjern kjernehus, og del eplene i små biter. Tilsett eplebitene i blandingen.
5. Hell røra i ei smurt liten rundform (24 cm i diameter). Strø over kanel og brunsukker. 
6. Stek kaka på midterste rille på 175 grader i 1 time. Bruk en strikkepinne eller gaffel til å sjekke om kaka er ferdig stekt. La den avkjøles i forma i noen minutter før servering. 

Servér eplekaka med vegansk pisket krem eller vegansk vaniljeis. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar