fredag 28. september 2012

Restaurantanbefaling: Dolores, Berlin


Veganguide Berlin, del 12. 

Ti minutter gange fra det ikoniske tv-tårnet på Alexanderplatz i Berlin, finner du det veganvennlige fastfood-stedet Dolores, som reklamerer med at de serverer California Gourmet Burritos.

Dolores er ikke et hel-vegansk spisested, men dette er likevel et ypperlig spisested for veganere som befinner seg i bydelen Mitte (særlig dersom du, from the top off my head, har besøkt tv-tårnet og er sulten etter å ha stått i kø for å komme opp til panoramautsikten).

Menyen på Dolores er veldig oversiktlig: et grønt hjerte forteller at retten er vegansk. Da jeg besøkte Dolores i sommer spiste jeg en classic vegan burrito med svarte bønner, fajitagrønnsaker, salsa verde og spansk ris til 3,90 €. Jeg er ikke den som spiser mest fast food (verken før eller etter at jeg ble veganer), men jeg har spist nok fast food til å kunne avgjøre hvor landet ligger. Og la meg bare si det en gang for alle: Dolores har utrolig gode veganburritos. I tillegg til den klassiske veganburritoen som jeg spiste, kan Dolores by på en Dolores vegan burrito til 5,70 € med limetofu, svarte bønner, fajitagrønnsaker, salsa verde, spansk ris og guacamole. Ikke så ulik den klassiske veganburritoen altså, men enda mer mat. 

Man kan enten velge en "ferdig" burrito, eller sette sammen en egenkomponert burrito av ulike komponenter (ris, salsa, grønnsaker, osv.) De aller fleste salsatypene på Dolores er veganske (mild tomatsalsa, salsa verde, stekt mais-salsa, salsa roja, røkt peanøttsalsa og habanero). Ellers er den spanske risen, limerisen, svarte bønner og fajitagrønnsakene veganske. Av tilbehøret er limetofuen, guacamolen, og maischipsen vegansk. Dolores selger lemonade, juice og kaffe. 

Systemet på Dolores fungerer slik at du bestiller og betaler for maten i kassa, og får en kvittering med nummeret ditt på. Når nummeret kommer opp på skjermen er maten din klar. Fast food-stedet har sitteplasser inne i tillegg til en liten uteservering. Det er også fullt mulig med take away.

Hvis du befinner deg i området Mitte er Dolores et perfekt sted å besøke for å døyve sulten. Maten er super, man får en omfangsrik burrito for en rimelig penge, og ventetiden på maten er det ikke noe å si på.

Adresse: Rosa-Luxemburg-Straße 7, Mitte, Berlin (U-bahn Alexanderplatz)
Hjemmeside: www.dolores-online.no
Telefon: (+49) (030) 280 99 597
Åpningstider: 
Mandag - lørdag: 11.30 - 22.00 
Søndag: 13.00 - 22.00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar