søndag 23. september 2012

Restaurantanbefaling: Freckles, Berlin

Veganguide Berlin, del 10. 

I Berlin er det latterlig enkelt å spise ute som veganer. Freckles er et av de nyeste hel-veganske spisestedene. De åpnet i mars 2012, og er en uformelt og koselig kafé i Kreuzberg. Kaféen har en bitteliten uteservering og fine, lyse lokaler.


Freckles har ikke så mange store lunsj- og middagsretter. Da jeg var der kunne jeg velge mellom en panini og en potetsalat. Kakedisken er lekker, og jeg kunne velge mellom fire ulike veganske kaker. Kaféen selger ikke smoothies eller lignende, men de byr på en del kalde kullsyreholdige drikker, samt varme drikker. Jeg spiste en panini med hjemmelaga vegansk majones, vegansk ost, squash og tomat. Egentlig ble paninien også servert med ruccola, men jeg liker ikke ruccola og ba om å få den uten. Til dessert spiste jeg en sjokolade- og kokoskake, og jeg drakk en eplesaft. Den hjemmelaga mayoen var kjempegod, og osten falt absolutt i smak (og dette kommer fra en vegansk ost-skeptiker). Kaka var derimot litt tørr og kjedelig. 

Selv om maten på Freckles var ganske ordinær, er det veldig positivt at det har åpnet enda et vegansk spisested i Kreuzberg. Folka som jobber på Freckles er kjempetrivelige, og hun som ekspederte meg kom med masse tips til vegan do's and don'ts (altså hvilke vegetariske/veganske spistesteder jeg burde besøke og hvilke jeg burde unngå).

Adresse: Nostitzstraße 33, Kreuzberg, Berlin (U-bahn: Mehringdamm)
Hjemmeside: www.frecklesheaven.com
Telefon: (+ 49) (030) 69 00 41 61
Åpningstider: 
Mandag: stengt
Tirsdag - fredag: 12.00 - 20.00
Lørdag - søndag: 11.00 - 20.00

4 kommentarer:

 1. Så kult! Dette stedet har jeg ikke hørt om før, men må absolutt sjekke det ut når jeg skal nedover i november. Synd de har så lite utvalg, men det er kult fordet :) Det så jo kjempegodt ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan godt hende at jeg var uheldig da jeg besøkte Freckles, og at de vanligvis har bedre utvalg. Ikke vet jeg. Men koselig sted er det uansett!
   God tur!

   Slett
 2. Koselig sted! Syns paninien var veldig god, og likte den enkle stilen. Og utvalget av kaker var jo veldig bra...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at dere også tok turen innom! Jeg trivdes også godt på Freckles på grunn av den enkle og avslappa atmosfæren. Skulle gjerne ha prøvd enda flere av kakene, men det får bli ved neste Berlin-besøk.

   Slett