søndag 2. september 2012

Restaurantanbefaling: Sushido, Malmö


Veganguide Malmö, del 5. 

Noen hundre meter fra Kao's og Astrid och Aporna finner du Malmös beste vegansushi. I tillegg til avdelingen i Föreningsgatan 43, som jeg besøkte, har de en filial i Skvadronsgatan 14. Sushido har en rikholdig meny. De fleste rettene inneholder fisk/sjømat, men nummer 11 på menyen er vegan. Wohoo! Sushidos veganske sushi  består av både nigiri (2 friterte tofu, 1 shiitake, 2 grønnsaker) og maki (3 veggie, 3 california veggie). Veggien inneholder goma wakame, fritert tofu og sylteagurk. California veggien inneholder avokado, agurk, gulrøtter, ruccola og sesamfrl.  Jeg betalte 90 SEK for vegansushien. På menyen kan man dessuten velge mellom ulikt vegansk tilbehør til både maki og nigiri. Sushido har i tillegg en del snæcks og tilbehør. Goma wakame (sjøgressalat med chili og sesamfrø) er vegansk. Misosuppa (med fersk tofu, sjøgress og vårløk) er jeg ikke sikker på - den kan være laget av fiskebuljong, og den kan være laget av miso. Jeg spurte ikke. Skamme seg.

Sushidos veganske sushi er noe av den beste sushien jeg har smakt. Maten ser utrolig lekker og innbydende ut, og retten er variert og fristende (hvis jeg bestiller vegansk sushi i Norge opplever jeg ofte at jeg kun har ett valg: åtte identiske biter maki med avokado og agurk ...).  Selv om maten er knallgod er ikke Sushido et superfænsi sted (og det er ment som et kompliment). Sushido har både take away og catering. Mange kunder haster bare innom for å hente med seg mat, og det er ikke nødvendig å ta på penkjolen for å spise god sushi på Sushido.

Adresse: Föreningsgatan 43, Rörsjöstaden, Malmö
Hjemmeside: www.sushido.se
Telefon: + 46 (0) 40-30 37 37
Åpningstider: 
Mandag - fredag: 11.30 - 21.00
Lørdag: 13.00 - 21.00
Søndag: 15.00 - 21.00

5 kommentarer:

 1. Å, nam! Det så kjempegodt ut! :D Elllllllsker maki.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det smakte kjempegodt også :D Skikkelig allsidig vegansushi, med mange forskjellige typer. Nydelig!

   Slett
  2. Kult at du fikk noe annet enn den vanlige makirullen med agurk eller avokado :)

   Slett
 2. Dæven så heldig du er! :D Drømmer om at jeg en dag har mulighet og råd til å reise til Sør Sverige :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha-ha, takk for det, Carita! Jeg var på tur med tog i tre uker (Sverige, Tyskland og Danmark), og brukte faktisk mye mindre penger enn jeg hadde budsjettert med. København er forholdsvis dyrt, mens levekostnadene i Berlin er veldig lave sammenlignet med Norge. Jeg synes ikke Malmö var så avskrekkende dyrt matmessig. Stockholm er kult det óg, og Göteborg er også vegan-vennlig, men Malmö var absolutt best - håper du kommer deg dit en dag!

   Slett