mandag 10. september 2012

Restaurantanbefaling: Is á Bella, Malmö


Veganguide Malmö, del 9. 

Tvers over gata fra Kao's og vegg i vegg med økologiske Rötter ligger den lille issjappa Is á Bella. Dette er ikke en hel-vegansk isforretning, men jeg tror jeg talte 4-5 veganske issorter. Is á Bella åpnet i mars 2012, og er et kjærkommet tilskudd i den allerede vegan-vennlige Föreningsgatan i Malmö. Is á Bella reklamerer med at de har is for både laktoseintolerante, veganere og diabetikere. Det er også mulig å få is uten fargestoff, gluten og sukker. Is á Bella selger hjemmelaget italiensk is. Dette er ikke storskalaproduksjon og industrielle greier, dette er italiensk is laget med kjærlighet. Dessuten selger de milkshakes og kaffe (jeg sjekka ikke om milkshakene kunne lages vegansk - jeg hadde mer enn nok med å spise is! Men ettersom de er så tilpassningsdyktige når det gjelder is, så greier de nok å lage vegansk milkshake også).

Is á Bella har ett utsalg i Malmö, og fire i Danmark (to i Fredriksberg, ett i København og ett i Ringsted).

Utvalget innen is varierer nok fra utsalgssted til utsalgssted. Is á Bellas sorbet er vegansk. På hjemmesidene lister de opp mange ulike typer vegansk sorbet-is: kirsebær, ananas, blodappelsin, sitron, jordbær, skogsbær, bringebær, mango, pasjonsfrukt, grønn eple, blåbær og grapefrukt. Blant annet. Is á Bella har også et rikt utvalg innen italiensk is laget av melk. Denne er, needless to say, ikke vegansk. Men! De har is laget av rismelk! Pretty impressive, yes? Denne isen er beregnet på melkeallergikere, veganere, diabetikere og glutenallergikere.

Valget mitt falt på en scoop kokos og en scoop sjokolade. Skulle gjerne ha smakt alle de veganske is-sortene som Is á Bella hadde å by på, men jeg var rett og slett for mett. Kokos og sjokolade viste seg uansett å være et veldig godt valg. Hvis du er veganer og på leiting etter god is i Malmö, så er Is á Bella rette stedet!

Adresse: Föreningsgatan 30, Malmö 
Hjemmeside: www.isabellaglass.se 
Telefon: + 46 (0) 40 6 111 111
Åpningstider: 
Mandag - søndag: 12.00 - 20.00
Okei, det ser litt uapetittelig ut, I know, men fabelaktig smakte det. Kokosisen lå oppå sjokoladeisen, så det var klin umulig å få til et presentabelt foto.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar