fredag 2. november 2012

Restaurantanbefaling: Green & Rum, Göteborg


Veganguide Göteborg, del 3. 

Like ved Göteborgsoperan ligger Green & Rum, et serveringssted som passer fint dersom man vil spise frokost ute. Nærmeste trikkestopp er Lilla Bommen, og stedet ligger på utsida av kjøpesenteret Nordstan og i gangsavstand til sentralstasjonen. 

Jeg tok turen innom Green & Rum for å spise frokost, og valget falt på en vegansk salat med bulgur og avokado, samt en spirulinashake (119 SEK totalt). Spirulinashaken bestod av blåbær, appelsinjuice og spirulina. Jeg er egentlig skeptisk til spirulina og synes det smaker hoppetau, men smaken var kamuflert av de andre ingrediensene i shaken. Den var syrlig og god. Salaten inneholdt avokado, agurk, bulgur, kidneybønner, tomat, paprika, salat, alfalfaspirer og nøtter. Ikke revolusjonerende, men god og mettende. Nøttene ga et ekstra kick. 

Kaféen er ikke et raw food-sted, som jeg først trodde. I tillegg til vegansalaten består menyen av ulike typer med kylling, reker osv. (alle servert med bulgur). Ellers serverer de dagens suppe. Green & Rum har fire varmretter, hvorav en vegetarisk (ikke vegansk) lasagne. Menyen inneholder også ulike typer grilla foccaccia (ingen veganske varianter), og flere kalde smørbrød (hvorav ett vegetarisk, ikke vegansk). 

Maten på Green & Rum er helt OK, men ikke så mye mer. Menyen inneholder ikke særlig mange veganske eller vegetariske retter, men dersom du befinner deg i nærheten av sentralstasjonen og akutt trenger noe å spise, så er det fullt mulig å få stilt sulten her. 

Adresse: Östra Hamngatan 16, Göteborg
Hjemmeside: www.greenandrum.se
Telefon: + 46 031 15 09 00
Åpningstider:   
ukjent  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar