Da jeg besøkte Golden Temple Teehaus i Hamburg i sommer, spiste jeg en fantastisk vegansk linsecurry. Dette er mitt spede forsøk på å gjenskape retten.
2 dl røde linser (tørre)
rapsolje til steking
1 liten gul løk, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
1/4 ts fersk chili, finhakket
1 ts fersk ingefær, finhakket
1 krm kardemomme
4 hvitløksfedd, finhakket
1/4 ts fersk chili, finhakket
1 ts fersk ingefær, finhakket
1 krm kardemomme
1/2 ts kanel
1 ts karripulver
1/2 ts gurkemeie
3 gulrøtter, i små terninger
6 middels store poteter, i små terninger
1/2 ts gurkemeie
3 gulrøtter, i små terninger
6 middels store poteter, i små terninger
1,5 dl vann
1 boks hermetisk tomat
1 boks hermetisk tomat
Du trenger også:
2 dl råris
4 dl vann
1. Kok linsene i rikelig med vann i en stor kjele.
2. Begynn å lage curryen mens linsene koker. Blank løk og hvitløk i en kjele. Tilsett chili
og ingefær, og la det steke videre i noen minutter. Tilsett resten av krydderne, samt poteter og gulrøtter. Stek på middels varme i 5-6 minutter. Ha i hermetisk
tomat og vann, gi et oppkok, og la småkoke uten lokk i 30 minutter, eller til
grønnsakene er møre. Hell vannet av de kokte linsene, tilsett dem i gryta, og kok videre i 10
minutter.
3. Kok ris mens linsecurryen småkoker.
Servér linsecurryen med ris.
Servér linsecurryen med ris.
(2 pers.)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar