tirsdag 4. desember 2012

Risotto a la Viasko

Berlin har mangt et utmerket spisested for veganere, og Viasko må være et av de aller beste. Tidligere i høst lagde jeg en kantarellrisotto inspirert av Viasko. Dagens risottooppskrift er et forsøk på å gjenskape risottoen som jeg spiste i den tyske hovedstaden i sommer. Ingrediensene og fremgangsmåten er omtrent den samme som ved kantarellrisottoen, men denne risottoen er enda rikere på smak.

1 liten gul løk, finhakket 
2 hvitløksfedd, finhakket 
2,5 dl risottoris 
1 dl vann 
skvis av en sitron 
5 dl varmt vann 
1 ss grønnsaksbuljong 
1 ss vegansk smør
1 ss vegansk matfløte (kan utelates) 
200 gram fersk kantarell, grovhakka 
250 gram cherrytomat, delt i to (gjerne saktebakte
1 liten pose babyspinat (65 gram)
2 dl cashewnøtter (uten salt) 
salt og pepper

1. Finhakk løk og hvitløk, og blank det i litt olje i en gryte. Tilsett risottorisen og la det steke et par minutter under omrøring. Hell oppi 1 dl vann og en svis sitron, og la det koke inn i risen. 
2. Begynn deretter med å blande inn vann med grønnsaksbuljong i risottorisen. Senk temperaturen på plata, og spe med omlag 1,5 dl vann om gangen. La vannet koke inn i risen mellom hver gang du sper på med mer væske. Rør jevnlig i gryta. Beregn omtrent 5 dl varmt vann totalt. Å koke inn væska tar omtrent tjue minutter. Risottoen skal ha en kremete tjukk konsistens. Tilsett vegansk smør, og gjerne en svett vegansk matfløte. Smak til med salt.
3. Samtidig som risottorisen koker, grovhakker du kantarellene. Stek dem i litt vegansmør i en stor teflonpanne. Tilsett cherrytomat (gjerne saktebak tomatene først hvis du har god tid), babyspinat og cashewnøtter, og stek alt sammen på middels varme til spinaten har falt sammen og kantarellen har fått farge.  
4. Vend kantarell, cherrytomst, babyspinat og cashewnøtter inn i risottorisen. Smak til med salt og pepper, og servér. 

4 kommentarer:

 1. Denne høres nydelig ut!
  Må bare si takk! for alle de restaurantanbefalingene du har på bloggen din! Helt supert! Driver du og reiser hele tiden eller? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den smaker nydelig også!
   Takk for gode ord! Jeg reiser en del - spesielt i sommer var jeg mye på farten. Viasko og Lucky Leek i Berlin er varmt anbefalt, det samme gjelder for Firefly i København, Kao's og Kafé Agnez i Malmö og is-sjappa Die Eisbande i Hamburg. Makan til bra mat!

   Slett
 2. Nam, dette så godt ut! Har faktisk aldri smakt risotto, må prøve det en dag.

  Flott blogg, forresten! Har ikke oppdaget den før nå. Jeg legger den til i blogglista på min egen blogg! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fine ord :)

   Risotto er fantastisk - det er veldig raskt og enkelt å lage det, og det smaker supert uansett hva man slenger oppi!

   Slett