Mmm, denne grønnsakssuppa er perfekt fôr på høsten! Varm og god og mettende. Det er bare å bruke de grønnsakene du har for hånden, godt blir det uansett.
rapsolje til steking
1 liten gul løk, finhakket
3 gulrøtter, i terninger
4 middels store poteter, i terninger
1/2 sellerirot, i terninger
1/2 kålrot, i terninger
2 persillerøtter, i terninger
12 dl vann
1 ss grønnsaksbuljong
salt (smak til)
1. Vask og skrell grønnsakene. Del de i
terninger, og hiv alt sammen i en stor kjele sammen med litt
rapsolje. Blank det i noen minutter. Tilsett vann og
grønnsaksbuljong. Gi et oppkok, dekk med lokk, og la småkoke i
20-30 minutter, eller til grønnsakene er møre.
2. Blend suppa med en stavmikser, og smak til med salt.
2. Blend suppa med en stavmikser, og smak til med salt.
Servér suppa med godt brød.
(2-3 pers.)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar