fredag 28. desember 2012

Restaurantanbefaling: Mildreds, London

Fra www.mildreds.co.uk
Veganguide London, del 2. 

Ah, Mildreds. Midt i hippe Soho ligger en skatt av et spisested: den vegetariske restauranten Mildreds. Stedet har holdt det gående siden 1988, og er en av de mest anerkjente vegetariske spisestedene i London.

Hos Mildreds er det ikke mulig å bestille bord. Vi kom dit i fire-tida på en fredag ettermiddag mens det fortsatt var rolig i lokalet, og ble sittende å se hvordan lokalet fyllte seg opp utover kvelden. Selv om lokalene ikke er spesielt store (og bordene står tett i tett) er stemninga veldig god, og vi følte ikke at vi "satt på utstilling".

Menyen er tydelig merket. Her er det enkelt å finne ut av hvilke retter som "bare" er vegetariske, hvilke som er veganske og hvilke som er glutenfrie.

Til forrett falt valget til min kompanjong på friterte kinesiske dumplings, stekt i ingefær, chili, hvitløk og kim chi. Jeg spiste en tostada (mexikansk tortilla) med grilla squash og aubergine, servert med salat og guacamole. 
Min kompanjong valgte dagens burger (av fennikel, eple og gulrøtter), servert med søtpotetchips, salat med tomat, ruccola, sylteagurk og rødløk, samt vegansk basilikummajones. Da servitøren tok bestillingen vår uttrykte min kompanjong så stor begeistring for baslikummajonesen at det sto tre porsjoner med majones på tallerkenen da han kom med maten (det vanlige er nok én porsjon majones, heh).  Jeg valgte en couscousrett med babyaubergine, kikerter og oliventapenade, servert med flatbrød og harissa. Couscousen inneholdt mandelflak og sitron.
Til dessert valgte vi en vegansk mangoostekake av tofu, og ikke kremost. Kaka ble servert med mangokompott. I tillegg spiste vi en tarte tartin av fersken, servert med vegansk vaniljeiskrem og rista mandelflak. Ved siden av desserten drakk vi en soyacappucino og en myntete.

Maten på Milreds er utrolig fantastisk overveldende god. Lokalene er fine og atmosfæren er veldig avslappa og hyggelig. Man blir møtt med god service og smilende fjes gjennom hele besøket. Da gjør det ingen verdens ting at maten koster litt.
Adresse: 45 Lexington Street, London
Hjemmeside: www.mildreds.co.uk
Telefon: +44 (0) 20 7494 1634
Åpningstider: 
Mandag - lørdag: 12.00 -23.00

2 kommentarer:

  1. Ser sinnsykt hærlig ut! :D Nam, mangoostekake, garantert noe som vil falle i smak ;) Gleder meg til den dagen jeg kan reise til london <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Den veganske mangoostekaka var fantastisk! Hele besøket hos Mildreds var fantastisk :)

      Slett