1 liten gul løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2,5 dl risottoris
1 dl vann
skvis av en sitron
5 dl varmt vann
1 ss grønnsaksbuljong
1 ss vegansk smør
1 ss vegansk matfløte (kan utelates)
200 gram fersk kantarell, grovhakka
250 gram cherrytomat, delt i to (gjerne saktebakte)
1 liten pose babyspinat (65 gram)
2 dl cashewnøtter (uten salt)
salt og pepper
1. Finhakk løk og
hvitløk, og blank det i litt olje i en gryte. Tilsett risottorisen
og la det steke et par minutter under omrøring. Hell oppi 1 dl vann
og en svis sitron, og la det koke inn i risen.
2. Begynn deretter med å
blande inn vann med grønnsaksbuljong i risottorisen. Senk
temperaturen på plata, og spe med omlag 1,5 dl vann om gangen. La
vannet koke inn i risen mellom hver gang du sper på med mer væske.
Rør jevnlig i gryta. Beregn omtrent 5 dl varmt vann totalt. Å koke
inn væska tar omtrent tjue minutter. Risottoen skal ha en kremete
tjukk konsistens. Tilsett vegansk smør, og gjerne en svett vegansk
matfløte. Smak til med salt.
3. Samtidig som
risottorisen koker, grovhakker du kantarellene. Stek dem i litt vegansmør
i en stor teflonpanne. Tilsett cherrytomat (gjerne saktebak tomatene først hvis du har god tid), babyspinat og cashewnøtter, og stek alt sammen på middels varme til spinaten har falt sammen og kantarellen har fått farge.
4. Vend kantarell, cherrytomst, babyspinat og cashewnøtter inn i risottorisen. Smak til med salt og pepper, og servér.
Denne høres nydelig ut!
SvarSlettMå bare si takk! for alle de restaurantanbefalingene du har på bloggen din! Helt supert! Driver du og reiser hele tiden eller? ;)
Den smaker nydelig også!
SlettTakk for gode ord! Jeg reiser en del - spesielt i sommer var jeg mye på farten. Viasko og Lucky Leek i Berlin er varmt anbefalt, det samme gjelder for Firefly i København, Kao's og Kafé Agnez i Malmö og is-sjappa Die Eisbande i Hamburg. Makan til bra mat!
Nam, dette så godt ut! Har faktisk aldri smakt risotto, må prøve det en dag.
SvarSlettFlott blogg, forresten! Har ikke oppdaget den før nå. Jeg legger den til i blogglista på min egen blogg! :-)
Tusen takk for fine ord :)
SlettRisotto er fantastisk - det er veldig raskt og enkelt å lage det, og det smaker supert uansett hva man slenger oppi!