Jeg har alltid fryseren full av veganburgere. Innholdet i burgerne varierer fra gang til gang, og det er nettopp dét som er litt av sjarmen med burgere: jeg lager burgerne ut fra det jeg har lyst på der og da (og hva jeg har tilgjengelig i heimen ...). Disse veganburgerne er et strålende eksempel på at burgere ikke trenger å inneholde enten kikerter eller linser; ingrediensene lar seg kombinere med svært så velsmakende resultat!
1 boks kikerter (400 gram)
1 dl røde linser
2 dl vann
2 hvitløksfedd, finhakket
1 dl små havregryn
2 ss kikertmel
1 ts vegansk grønnsaksbuljong
1/2 ts salt
1 krm pepper
1 ts chili
1 1/2 ts garam masala
1 ts spisskummin
1 dl vann
1. Sett ovnen på 225 grader.
2. Kok røde linser i dobbel mengde vann.
3. Ha kikerter og linser i en bakebolle. Tilsett hvitløk, havregryn, kikertmel og krydder. Bland godt med en gaffel til kikertene er passelig moste. Tilsett eventuelt mer vann til blandingen er jevn.
La blandingen hvile i 15 minutter.
4. Form til burgere med hendene. Prøvestek en burger først. Om den er for løs, tilsetter du litt mer kikertmel. Stek burgerne i en teflonpanne på middels varme, og snu de etter 5-10 minutter eller til de har fått farge.
5. Stek deretter burgerne i en smurt ildfast form midt i ovnen på 225 grader i 20-25 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar