torsdag 16. juni 2011

Vegansk nachos


Hoooooly cow, nachos er ekstremt digg! Det tar litt tid å lage, og passer desto bedre som helgekos.

4 sjampinjonger, i skiver
1 rød paprika, i terninger
1 liten gul løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 boks kidneybønner
1 boks mais
1 boks hermetisk ananas, i biter
1 pose nachochips
150 gram blanding av veganske oster, for eksempel:
Tofutti creamy smooth "cheddar style" vegansk ost
Tofutti creamy smooth "mozzarella style" vegansk ost
Tofutti creamy smooth original vegansk smøreost
50 gram Tofutti sour supreme (eller annen vegansk rømme)

Krydderblanding:
1 ts koriander
1 1/2 ts spisskummin
1 ts chili
1 ts paprika
1/2 ts hvitløkpulver
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Tomatsalsa:
se oppskrift her.

1. Sett ovnen på 225 grader.
2. Ha løk, hvitløk, paprika og sjampinjong i litt olje en kjele. Tilsett kidneybønner, mais og ananas etter fem-seks minutter, og la det surre på svak varme i enda noen minutter mens du rører rundt nå og da. Sleng oppi krydder, og smak deg fram til en passende styrke.
3. Bruk en god blanding av vegansk ost og vegetabilsk rømme til å lage ostesaus. Kjør ost og rømme i en miksebolle til blandingen er jevn.
4. Lag tomatsalsa (se oppskrift her).
5. Smør en ildfast form med olje. Ha på ingrediensene i flere lag. Begynn med å legge et lag tomatsalsa i bunnen. Ha over et lag grønnsaksblanding, deretter nachos jevnt fordelt i hele formen, og til sist et lag ostesaus. Fortsett med vekselsvis tomatsalsa, grønnsaksblanding, nachos og ostesaus. Avslutt med tomatsalsa.
6. Stek nachos midt i ovnen på 225 grader i ca. 20-25 minutter.

Servér nachos med nachochips og guacamole. 

(4 pers.)  

2 kommentarer:

  1. Yum, må lage dette snart :) Men lurer på hva slags nachochips du har brukt?

    SvarSlett
    Svar
    1. Oi, nå spør du godt. Jeg har ikke laget nachos på evigheter! (Men fikk lyst på det nå, ho-ho!). Old El Paso og Santa Maria sine nachochips er vel vegan-vennlig, så vidt jeg husker? Det er bare å sjekke innholdsfortegnelsen for å være på den sikre sida :)

      Slett