Paiskall:
6 dl hvetemel
1,5 dl små havregryn
2 bakepulver
150 gram vegansk smør
2 ss brunsukker
1/2 ts salt
1 dl vann
Fyll:
500 gram rabarbra, i biter
3 ss potetmel
1 dl brunsukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 dl pisket vegetabilsk fløte (jeg brukte havrefløte fra GoGreen)
2. Smuldre sammen smør og mel i en bakebolle. Rør inn havregryn, bakepulver og salt. Spe med litt og litt vann mens du arbeider det sammen til en jevn deig. La paideigen hvile i kjøleskap.
3. Mens deigen hviler, lager du fyllet. Vask rabarbraen, og skjær av det ytterste laget med en grønnsaksskreller, dersom du ønsker det. Kutt rabarbraen i biter. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle, og tilsett rabarbraen. Vend inn pisket havrefløte.
4. Del paideigen i to. Trykk den ene halvparten ut i en paiform (27 cm i diameter) og prikk deigen med en gaffel. Forstek paideigen i 15 minutter, midt i ovnen på 200 grader.
5. Bre rabarbrafyllet utover paideigen. Vev et flettemønstret lokk av den andre halvparten av paideigen. Legg alle de vannrette strimlene over pærene. Ta deretter en og en av de loddrette strimlene og vev dem inn i de vannrette, slik at det danner et flettemønster. Pensle med vann.
6. Stek paien midt i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter, eller til den har blitt gylden.
Servér rabarbrapaien med vegansk vaniljeis eller vaniljesaus.
Servér rabarbrapaien med vegansk vaniljeis eller vaniljesaus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar