torsdag 1. mars 2012

Appelsinhummus

Med fare for å gjenta meg selv: kikerter er noe av det aller beste jeg vet. Og noe av det morsomste jeg vet, er å eksperimentere med nye måter å bruke kikerter på. For mange år siden fikk jeg en bok av mamma etter at hun hadde vært på ferie i Junaiten. Hun gav meg en kokebok med den fantastiske tittelen The Enchanted Broccoli Forest. Sant å si har jeg ikke brukt kokeboka all verden, men en av oppskriftene bet jeg meg merke i: appelsinhummus. Jeg har lagt til noen smaker og trekt fra andre, men idéen stammer fra kokeboka med den fine tittelen. Takk, mamma!

1 boks kikerter (400 gram)
1 hvitløksfedd, finhakket
saft og finrevet skall av en halv appelsin 
1 ss peanøttsmør 
1 klype salt  
1 ts spisskummin
0,5 ts gurkemeie 
1 krm paprikakrydder 
0,5 ts garam masala
2 ts rapsolje
en skvett vann 

1. Ha alle ingrediensene i en stavmikser, og kjør til blandingen er jevn. Du må regne med å måtte stoppe for å skrape ned blandingen fra kantene underveis. Det kan hende du trenger å spe på med litt mer vann for å få ønsket konsistens. 
2. Oppbevar hummusen i en lufttett beholder i kjøleskapet. 

Sjekk også ut oppskriften på vanlig hummus og søtpotethummus!

2 kommentarer:

  1. Interessant :-) Smaker hummusen veldig sitrus, eller blir det mer som "et hint av appelsin" ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg funderte også på om det kom til å smake mye situs, men som du sier, så er det mer "et hint at appelsin". Og hvis du synes det blir for mye med 1/2 appelsin, så er det jo fullt mulig å bruke litt mindre saft og skall.

      Slett