onsdag 7. mars 2012

Veganburgere med svarte bønner og quinoa

Svarte bønner og quinoa er den perfekte komboen for veganburgere! Quinoakornene inneholder alle de ni essensielle aninosyrene, og svarte bønner er en god kilde til protein, kostfiber og mineraler.
Dette er de første burgerne jeg har laget som jeg kun har stekt på panne. Det er selvfølgelig fullt mulig å steke dem i ovnen etterpå, men jeg synes ikke det var nødvendig.

1,5 dl quinoa
1,5 dl svarte bønner 
2 gulrøtter, grovrevet 
1 ss grønnsaksbuljong 
2 ss kikertmel 
2 ss små havregryn 
1 hvitløksfedd, finhakket 
1 klype salt 
1 krm pepper  
en skvett vann 

1. Skyll bønnene i vann. Bløtlegg dem over natten, skyll av vannet. Kok bønnene i 1 time. Skyll av, og sett til side.
2. Skyll quinoaen godt i varmt vann, og kok i en kjele med dobbel mengde vann i ca. 20 minutter, eller til vannet har kokt inn i quinoaen. Sett til side. 
3. Bland sammen alle ingrediensene i en miksebolle. Spe med mer vann hvis nødvendig. La blandingen hvile i 15 minutter. 
4. Form til burgere med hendene. Prøvestek en burger først. Om den er for løs, tilsetter du litt mer mel eller brødsmuler. Stek burgerne i en teflonpanne på svak/middels varme, 10-12 minutter på hver side, eller til de har fått farge.

Servér burgerne med råstekte poteter, salat og hummus. 

(6 burgere) 

Lysten på andre burgere? Ta en titt her

4 kommentarer:

 1. NAM! Dette fikk jeg skikkelig lyst på - nå!

  SvarSlett
 2. Det så godt ut! Kan man bytte ut quinoaen med noe annet, foreksempel couscous? Og kikertermel med anna mel? Dette er kanskje dumme spørsmål..

  Er det mulig å fryse de ned? Resten av familien min spiser kjøtt, så hadde vært fint å fryse ned et lite lager av disse og tine når det er travelt, så kan vi dele tilbehør. :) Bra blogg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke dumme spørsmål i det hele tatt :) Og takk for gode ord om bloggen!

   Jeg bruker mye couscous, men har faktisk til gode å bruke det i burgere, så jeg vet ikke hvordan det kommer til å funke. Men det går nok sikkert bra - det er bare å prøve seg fram! Jeg ville ha bytta ut kikertmelet med potetmel, eller droppa melet og dobla mengden havregryn. Gi meg gjerne en tilbakemelding dersom du tester ut opskrifta!

   Det er absolutt mulig å fryse burgerne - jeg gjør alltid det!

   Slett
  2. Tusen takk for raskt svar! Tenker å prøve å få kjøpt quinoa, så prøver jeg med potetmel :)Planlagt å lage de i morgen. Gleder meg! :)

   -ingrid

   Slett