mandag 16. januar 2012

Søtpotethummus

Jeg elsker kikerter, og jeg digger søtpotet. Spesielt ovnsbakt søtpotet. Jeg har lenge lekt med tanken om å kombinere disse to ingrediensene i hummus, men så langt har det blitt med tanken. Før nå! Oh man, for en fantastisk kombo. Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften, og lekt meg litt.

Kikerter er rike på protein, og de er en god kilde til sink og folat. Dessuten inneholder de mye fiber. Søtpoteter er rike på betakaroten, og sørger for C-vitamin og kostfiber.

1 boks kikerter (400 gram)
2 store søtpoteter, i terninger 
1 hvitløksfedd, finhakket
1 klype salt 
1 klype pepper  
1 ts spisskummin
0,5 ts gurkemeie 
1 krm paprikakrydder
saft fra en halv sitron
2 ts olivenolje
en skvett vann 

1. Sett ovnen på 200 grader. 
2. Vask og skrell søtpotetene, og del dem i like store terninger. Ha søtpotetene i en ildfast form, og bak dem midt i ovnen på 200 grader i minst 30 minutter. Gjerne snu litt på dem underveis. 
3. Ha alle ingrediensene i en stavmikser, og kjør til blandingen er jevn. Du må regne med å måtte stoppe for å skrape ned blandingen fra kantene underveis. Det kan hende du trenger å spe på med litt mer vann for å få ønsket konsistens. 
4. Oppbevar hummusen i en lufttett beholder i kjøleskapet.  

Sjekk også ut standardoppskriften på hummus

Kilder: NRK og Bama 

9 kommentarer:

 1. Jeg elske søtpotet, så denne oppskriften smaker helt sikkert veldig godt for min gane :-)

  SvarSlett
 2. Elsker hummus :-) klarer ikke heeelt å like søtpoteter ennå, men I'm getting there. Ser jo kjempegodt ut!

  SvarSlett
 3. Åh, søtpotet som er så godt! Prøv å bake søtpoteter i ovnen, enten sammen med andre grønnsaker, eller som i denne oppskriften - med hummus.

  SvarSlett
 4. Denne står nå og godgjør seg i kjøleskapet mens man venter på at falafel-deigen skal bli klar. Blir god middag i dag ja :D Du har så fine oppskrifter på hummus, må prøve den med rødbeter også en gang *sikle*

  SvarSlett
  Svar
  1. ooh, hørtes ut som en nydelig middag!
   Jeg digger alle varianter av hummus - håper du liker rødbethummusen!

   Slett
 5. høres nydelig ut:) det er også godt å kutte søtpotet i skiver og ha det sammens med kyllinglår og løk i en ildfast form. hell lønnesirup over og litt olivenolje.. det er helt nydelig. lagde det hele tiden da jeg var på utveksling i statene.da brukte jeg en såkalt slowcooker,men funker fint i vanlig ovn også.. smaker i hvertfall supergodt. om dere liker smaken av søtpotet vedder jeg på at gresskar også er en hit. gresskarsuppe er supergodt og litt søtt..på en bra måte.

  SvarSlett
 6. sorry,var jeg som skrev nettopp. så ikke før nå at bloggen er vegansk:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går bra, takk for tipset uansett! Alt unntatt kyllinglåret hørtes jo fortreffelig ut :)

   Slett