Med fare for å gjenta meg selv: kikerter er noe av det aller beste jeg vet. Og noe av det morsomste jeg vet, er å eksperimentere med nye måter å bruke kikerter på. For mange år siden fikk jeg en bok av mamma etter at hun hadde vært på ferie i Junaiten. Hun gav meg en kokebok med den fantastiske tittelen The Enchanted Broccoli Forest. Sant å si har jeg ikke brukt kokeboka all verden, men en av oppskriftene bet jeg meg merke i: appelsinhummus. Jeg har lagt til noen smaker og trekt fra andre, men idéen stammer fra kokeboka med den fine tittelen. Takk, mamma!
1 boks kikerter (400 gram)
1 hvitløksfedd, finhakket
saft og finrevet skall av en halv appelsin
1 ss peanøttsmør
1 ss peanøttsmør
1 klype salt
1 ts spisskummin
0,5 ts gurkemeie
1 krm paprikakrydder
0,5 ts garam masala
2 ts rapsolje
en skvett vann
1. Ha alle ingrediensene i en stavmikser, og kjør til blandingen er jevn. Du må regne med å måtte stoppe for å skrape ned blandingen fra kantene underveis. Det kan hende du trenger å spe på med litt mer vann for å få ønsket konsistens.
Sjekk også ut oppskriften på vanlig hummus og søtpotethummus!
Interessant :-) Smaker hummusen veldig sitrus, eller blir det mer som "et hint av appelsin" ?
SvarSlettJeg funderte også på om det kom til å smake mye situs, men som du sier, så er det mer "et hint at appelsin". Og hvis du synes det blir for mye med 1/2 appelsin, så er det jo fullt mulig å bruke litt mindre saft og skall.
Slett