søndag 18. mars 2012

Kikertsuppe med tomat og grilla paprika

Selv om vi går varmere tider i møte, så minker ikke suppeinntaket mitt av den grunn. Suppe er godt, året rundt. 
Denne kikertsuppa er inspirert av en oppskrift i Isa Chandra Moskowitz' Appetite for Reduction og en oppskrift i Lauren Ulms VeganYumYum.

Suppa tar en del tid å lage fordi man griller paprikaen, men jeg kan garantere at smaksløkene dine kommer til å takke deg for at du tar deg tid. Ovnsbakt paprika er nydelig! Ikke bare er denne suppa en åpenbaring for smakssansene, den er også sunn. Paprika er en god kilde til C-vitamin, mens kikerter er fulle av proteiner.

1 rød paprika, i terninger
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 cm fersk rød chili, finhakket (ta ut frøene)
1 ts spisskummin
1 ts gurkemeie
1 ts pepper
2 ts grønnsaksbuljong
en klype salt
1 boks kikerter (400 gram)
1 boks hakka tomater (400 gram)
7 dl vann

1. Sett ovnen på 150 grader. Fjern innmaten og del paprikaen i terninger, legg på en bakepapirkledd stekeplate, og stek på 150 grader i 30 minutter. Ta paprikaen ut av ovnen, og sett til avkjøling.
2. Blank løk og hvitløk i litt olje i en kasserolle. Tilsett chili og resten av krydderne. Stek videre i noen minutter. Tilsett kikerter, hakka tomater, grilla paprika og vann. Gi et oppkok, senk varmen, og la det småkoke uten lokk i 20 minutter. Blend suppa med en stavmikser, og servér.

Servér suppa med godt brød.

(3-4 pers.)

1 kommentar:

  1. Ovnsbakt paprika er nydelig! Fikk dilla på det da jeg skulle lage meg tomatsuppe :) Og denne suppa ser jo ganske digg ut og ;)

    SvarSlett