søndag 20. november 2011

Veganburgere med kikerter og kål

Veganburgere er fantastiske saker. Her har jeg laget en versjon med hodekål, gulrøtter, poteter og kikerter. Gjennom hodekålen får du i deg C-vitamin og B-vitaminet folat, og gulrøttene sørger for at du får dekt behovet for A-vitamin. Kikertene er en god proteinkilde.   

3 dl hodekål, grovrevet
3 store gulrøtter, grovrevet 
3 kokte poteter, grovhakket 
1 boks kikerter (400 gram)
1 liten rød løk, finhakket 
3 hvitløksfedd, finhaket 
1,5 ts gurkemeie 
0,5 ts fersk chili, finhakket (ta ut frøene) 
3 ss kikertmel 
0,5 ts salt (smak til) 
1 dl havregryn 
(eventuelt litt vann) 

1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Jeg pleier å kjøre hele blandingen i en miksebolle i et minutt eller to for å få en glatt konsisens, men pass på at blandingen ikke blir altfor løs. La burgerblandingen hvile i 15 minutter. 
3. Form til burgere med hendene. Prøvestek en burger først. Om den er for løs, tilsetter du litt mer kikertmel eller havregryn. Stek burgerne i en teflonpanne på svak/middels varme, 5-6 minutter på hver side, eller til de har fått farge. Legg burgerne i en smurt ildfast form, og stek de deretter midt i ovnen på 200 grader i om lag 10-15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 
Servér burgerne med salat, hamburgerbrød og/eller råstekte poteter.  

(12 burgere) 

Lysten på andre burgere? Ta en titt her

2 kommentarer:

  1. Disse ser fantastiske ut :-) Har ennå ikke laget ordentlige burgere selv (bare kladdet sammen restene av en indisk gryte en gang, ble ganske godt).

    SvarSlett
  2. Det kan bli litt klabb og babb når man lager veganburgere - noen ganger henger burgerne sammen, andre ganger samler de fra hverandre. Men godt smaker det stort sett uansett! Og disse hang faktisk sammen, he-he.

    SvarSlett