søndag 27. november 2011

Veganske pannekaker

Ah, pannekaker! Perfekt for late søndagsmorgener. Men det å lage pannekaker kan skape hodebry for veganere. Jeg var skeptisk til om pannekakene kom til å henge sammen, men skepsisen min ble gjort til skamme. I stedet for å bruke egg som bindemiddel, har jeg tilsatt litt soyajogurt. Oppskriften er ellers inspirert av Mirakelkvinnen (Isa Chandra Moskowitz) og hennes eminente kokebok Vegan with a Vengeance

2,5 dl hvetemel
0,5 dl sukker 
2 ts bakepulver 
0,5 ts salt 
3,5 dl soyamelk 
2,5 ss soyajogurt naturell 
2 ss smeltet vegansk margarin

1. Visp de tørre ingrediensene sammen i en stor bakebolle. Visp de våte ingrediensene sammen i en liten bakebolle. Visp det våte i det tørre. Ikke bland for mye! La røra svelle i minst en halvtime. 
2. Stek pannekaker i veganmargarin, på svak/middels varme i en stor stekepanne. Snu pannekakene forsiktig. 

Servér pannekakene med fersk frukt eller bær, sukker eller lønnesirup.  

(6 store pannekaker)

4 kommentarer:

 1. Oi, med yoghurt? Høres spennende ut.
  Lagde noen på mandag med havremelk, nutanasmør og no-egg..

  SvarSlett
 2. Jogurt funker fint! Jeg ble overraska selv. Synes ikke soyajogurt smaker noe særlig, men jeg pleier å ha det i smoothies, hvor smaken "kamufleres" av de andre ingrediensene. Sånn ble det med pannekakerøra også - jogurtsmaken var ikke framtredende i det hele tatt.
  Lenge siden jeg har brukt no-egg i panneakerøra, skal prøve det neste gang!

  SvarSlett
 3. Jeg lager kjedelige pannekaker jeg, med bare mel, plantemelk og no egg :) De henger sammen som, ser ut som og smaker som vanlige pannekaker: kjedeliiig.. Må få til en form for god facon en gang (jeg er ikke flink), og lage "fleskepannekaker". Det var min livrett en periode :) ..må bare få tak i vegansk margarin, hmm... Skal prøve yoghurt i pannekaker, må bruke opp det jeg har stående. Og den er ganske ymse i smaken ja :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes det hørtes ut som gode pannekaker, jeg! Så lenge de smaker godt og henger fint sammen, så er jo alt bare fryd :)

   Slett