tirsdag 29. november 2011

Bulgurwrap

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: wrap er ypperlig lunsj! I ukedagene pleier jeg å ta med middagsrester som lunsj på jobb, men noen ganger er det veldig kjekt å spise wraps også (dessuten er wraps ofte "lettere" mat enn porsjonspakker med middagsrester!).  
Paprika er proppfull av vitamin C, mens spinat er blant annet en god kilde til folat, vitamin A og vitamin K. Avokado må være en av mine yndlingsfrukter! Den inneholder masse sunt enumettet fett, og er samtidig en kilde til vitamin C. 

grovkornet lys bulgur, kokt
1 rød paprika, i terninger 
et par nevner bladspinat
en håndfull sorte oliven (uten stein) 
1 avokado, i terninger 
1 gulrot, grovrevet 

Du trenger også: 
hvetelefser

1. Ha et godt lag med rød pesto på lefsa. Legg oppå resten av fyllet.
2. Rull sammen lefsa, og del i to.
3. Pakk lefsene inn i matpapir, og ta med på tur, eller i sekken når du skal på jobb eller skole. 

Prøv også wrap med quinoa!  

6 kommentarer:

 1. Jeg elsker wraps!!

  Ofte hvis vi har hatt wok til middag, tar jeg med dette og et par lefser til lunch på skolen. Wok er veldig bra wrapsfyll :-)

  SvarSlett
 2. ooh, wok som fyll hørtes veldig bra ut! (Jeg blir forresten alltid glad av å høre om andre som er flinke til å bruke opp middagsrestene sine!)

  SvarSlett
 3. Middagsrester generellt er dritbra fyll til wraps :) Jeg pleier å være dårlig til å ta med meg mat på skolen og sånt, blir som regel bare frukt, men må begynne å lage litt mer digge greier :P Jeg har forøvrig også en pose med bulgur i skapet, så nå vet jeg hva jeg skal bruke den på.

  SvarSlett
 4. Forresten prøvde jeg økologisk avokado i dag, enor forskjell! Du har kanskje ikke tilgang til det der du bor? :P I hvert fall var den helt grønn i skallet! En vanlig avokado ville da vært steinhard, men ikke de økologiske. Kjempemyk og kremet med en veldig god smak. Prøv om du kommer over!

  SvarSlett
 5. He-he, takk for at du gnir det inn, Adele! Inn i mellom kjøper jeg sånne nett på Coop med 1 kilo avokado, men da er ofte halvparten av avokadoene dårlige (fy, Coop). Så har blitt flinkere til å ta meg råd til å kjøpe sånne 2-pakninger med spisemodne avokadoer (tror riktignok ikke de er økologiske). De er dyre, men nesten alltid helt perfekte. (Og hvis det er noe som gjør meg glad her i verden, så er det en perfekt modnet avokado).

  SvarSlett
 6. Og når det gjelder bulgur, så finner du en fantastisk oppskrift på bulgursalat hos VeganMisjonen: http://veganmisjonen.blogspot.com/2010/06/oppskrift-bulgur-grillmat-bulgursalat.html Jeg har laget den med både grovkornet og fin bulgur, og det funker definitivt best med grovkornet bulgur. Sykt godt!

  SvarSlett