tirsdag 3. april 2012

Restaurantanbefaling: Café Morgenrot, Berlin

Fra Flickr
Veganguide Berlin, del 1. 

Berlin, jeg elsker deg. 

Jeg har tilbragt helga i Berlin, og planen for oppholdet kan i grunnen oppsummeres i ett verb: å ete. Fine Adele er godt kjent i Berlin, og har kommet med mange tips og anbefalinger. Jeg har dessuten brukt HappyCow flittig, og gjort research hos svenske Veganmage

Så mye mat, så lite tid! Jeg skulle kun være i Berlin en langhelg. Selv om det kanskje høres lenge ut, så spiser man (dessverre) bare et bestemt antall ganger om dagen. Derfor har jeg rett og slett ikke rukket å besøke alle de glimrende vegetar- og veganvennlige spisestedene som den tyske hovedstaden har å by på. Men maten jeg har rukket å spise, har vært aldeles fortreffelig. 

Først ut: Café Morgenrot. På lørdag formiddag satte vi kursen for Café Morgenrot i Prenzlauer Berg. Dette er en vegetarisk og vegansk aktivistkafé på lik linje med Blitz i Oslo. Mellom klokka 11 og 15 fredag, lørdag og søndag har de frokostbuffet. Litt av filosofien bak stedet er at folk med mye penger betaler mer for maten, mens folk med mindre penger betaler så mye som de kan for maten. Vi ble oppfordret til å betale mellom 6 og 9 Euro per pers. for brunsjen. I tillegg til selve brunsjen drakk jeg en kick ass mangojuice, og trykte i meg et stykke kake etterpå (jeg er veldig fan av å innføre dessert etter alle måltider, uavhengig av tidspunkt på døgnet).

Konklusjonen må være denne: hvis du er sulten og har lite penger, dra til Café Morgenrot. Der får du absurde mengder mettende og velsmakende mat for en rimelig penge.

Adresse: Kastanienallee 85, Prenzlauer Berg, Berlin (U2 Eberswalder Str.)
Nettside: http://www.cafe-morgenrot.de/
Telefon: (+49) (030) 44 31 78 44 
Åpningstider:  
Mandag stengt
Tirsdag 12.00 - 01.00
Onsdag 12.00 - 01.00
Torsdag 12.00 - 01.00
Fredag 11.00 - 03.00
Lørdag 11.00 - 03.00
Søndag 11.00 - 01.00 
Fra Café Morgenrots hjemmeside.

2 kommentarer:

  1. Liker filosofien din om dessert. Min leveregel er at hvis jeg finner vegansk kake, så skal jeg spise kake.

    SvarSlett