onsdag 18. april 2012

Restaurantanbefaling: Veganz, Berlin

Veganguide Berlin, del 4. 

Det første jeg gjorde da jeg kom til Berlin, var å sette kursen mot Veganz. Veganz er et vegansk supermarked som ligger i Prenzlauer Berg, som jeg har drømt om hver natt siden jeg bestemte meg for å reise til Berlin. Jeg vet omtrent ikke hvor jeg skal starte, men altså. Veganz åpnet i juli 2011, og la meg si det enda en gang: det er et vegansk supermarked. Selve butikken er på størrelse med en norsk helsekostforretning. Når man kommer inn døra, ligger kafédelen til venstre. Her kan man blant annet kjøpe bagels, supper, pizza, pølse i brød, cup cakes, muffins, kaker, og mange ulike drikker. Med verdens lengste handleliste i hånda, fant jeg ut at det kunne være hensiktsmessig å spise litt før jeg bega meg ut på handletur.

"Restaurantanbefaling" er kanskje misvisende, men kafédelen består altså av en liten krok med noen få bord. Det er også fullt mulig å få med seg mat og drikke hjem. De ansatte virker som himla sympatiske folk som brenner for arbeidet sitt. Jeg fikk anbefalt en knallgod asiatisk grønnsakssuppe med marinert fast tofu, og etterpå spiste jeg en nydelig sachertorte til dessert.

Etter å ha spist meg god og mett, var det bare å slå seg løs i selve butikken. Veganz har alt man kan drømme om, og enda litt til. Økologisk frukt og grønt i alle mulige varianter, frokostblandinger, linser, bønner, plantemelk, sjokolade og annet godteri (jeg kjøpte blant annet mange ulike varianter av Clif bars - de var knallgode!), pålegg, og dessuten et enormt utvalg innen fryse- og kjølevarer (ost, pølser, tofu, tempeh, smør, pizza, is, osv.). Veganz selger også vegansk dyrefôr, kosttilskudd, kosmetikk og annen kroppspleie, og ulike vaskemidler. 

Som om ikke alt dette er tøft nok, så ligger det en skotøyforretning med veganske sko vegg i vegg. Hurra!  

Nevnte jeg at Norge er et uland når det gjelder vegetarisk og vegansk mat? Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Berlin, jeg elsker deg. 

Adresse: Schivelbeiner Straße 34 i Prenzlauer Berg, Berlin. (U2, S8, S41, S42, S85 Schönhauser Allee)
Nettside: http://www.veganz.de
Telefon: (+49) (030) 440 360 48
Åpningstider:  

Mandag - lørdag: 08.00 - 21.00 

Søndag: 08.00 - 17.00 

6 kommentarer:

 1. Høres vidunderlig ut!!! :) Jeg drømmer også om en vegansk butikk i Oslo. Og så klart mange veganske spisesteder. Det hadde vært så kuuuult! :)

  SvarSlett
 2. Ååå, her var vi ikke. Enda en grunn til å reise tilbake!

  Vi var på en BioMarkt i Kreuzberg som ligger mellom Kottbusser Tor og Görlitzer Bahnhof.

  Ooo, en buss-bar! Kreativiteten i Berlin er så fantastisk, det er virkelig en annen verden enn Norge på mange måter ja... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. oh, jeg skal definitivt satse på å bo i nærheten av en BioMarkt neste gang jeg skal til Berlin. Jeg var innom den som ligger i Kollwitzstraße (samme gate som Lucky Leek), og utvalget der var helt overveldende.

   Slett
 3. Oi, feil! Det var Biocompany! :) BioMarkt var den andre vi var i en gang, hehe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, takk for info! BioCompany er nytt for meg, det skal jeg absolutt sjekke ut ved neste Berlin-besøk.

   Slett