tirsdag 18. oktober 2011

Gul linsesuppe

Jeg er veldig glad i suppe, og spiser suppe året rundt. Det som er så greit med linsesuppe, er at det stort sett smaker fantastisk uansett hva man slenger oppi. Basisen er linser og krydder, men utover det tilsetter jeg det jeg måtte føle for der og da. Her forleden hadde jeg en del gulrøtter og stangselleri som begynte å bli litt slappe. Oppi suppa med det! Linsesuppe er altså en fantastisk måte å bruke opp det som måtte befinne seg i kjøleskapet. Denne varianten er inspirert av VeganMisjonens lindrende linsesuppe.

1,5 dl gule linser 
1 dl røde linser
1 liten gul løk, finhakket 
2 sjalottløk, finhakket 
2 hvitløksfedd, finhakket 
4 stilker stangselleri, finhakket
4 små gulrøtter, finhakket
1 ts karri
1 ts grønnsaksbuljong
0,5 ts paprikapulver
1 krm chili
1 ts spisskummin
1 ts gurkemeie 
0,5 ts kanel
0,5 ts koriander
1 ts sukker
1 krm salt (smak til)   
8 dl vann
2 dl havrefløte eller annen vegetabilsk matfløte   
saft av en halv sitron 

1. Kok opp en kjele med gule linser, og en med røde linser. Kok linsene etter anvisning på pakka. Skyll av, og sett til side. 
2. Blank gul løk, sjalottløk og hvitløk i litt olje i en kjele. Tilsett krydder, og la det steke på svak varme i noen minutter. Tilsett gulrøtter og stangselleri, og stek videre i 5-6 minutter før du tilsetter vann. Sleng oppi linsene, og la suppa koke i 10-15 minutter.
3. Bruk en stavmikser til å mose suppa. Det er ikke nødvendig å få alt like jevnt. Ha oppi vegetabilsk matfløte, og rør godt. Smak til med sitron og eventuelt mer salt før servering. 

Servér linsesuppa med godt brød, og en klatt vegansk raita.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar