mandag 10. oktober 2011

Grønnsakslapskaus

Her forleden fikk jeg en avsindig mengde økologisk frukt og grønt levert på døra. Jeg ble med ett litt rådvill, og med tanke på at jeg skulle reise bort i noen dager (hørte jeg noen si "dårlig planlegging"?), ønsket jeg å bruke så mange som mulig av grønnsakene på én gang. Løsningen? Grønnsakslapskaus. Tenk at norske økologiske rotgrønnsaker kan smake så himla godt! Lapskaus er i tillegg ekstremt enkelt å lage – det er fort gjort å kutte opp grønnsakene, og deretter skal de bare koke mens du rører rundt innimellom. 

1 purre
5 poteter
6 pastinakker
1 kålrothode
4 gulrøtter
1 løk
1 sellerirot
1,5 ts grønnsaksbuljong
et par desiliter vann 

1. Vask og skrell grønnsakene, og kutt de i like store biter. Ha alt oppi en stor kjele, og hell over et par desiliter vann (det skal ikke dekke grønnsakene helt). Tilsett grønnsaksbuljong.
2. Gi et oppkok, og la det småkoke uten lokk minst 1 time. Rør om av og til.  

Servér lapskaus med godt brød.

I tillegg til denne anselige mengden grønnsaker, fikk jeg også en enorm favn grønnkål, og et imponerende utvalg av friske urter. Jeg brukte riktignok ikke alle disse grønnsakene i lapskausen. Bare nesten.

2 kommentarer:

  1. Fantastiske grønnsaker! Det så utrolig godt ut, økologisk er knall! Hvem leverer? Jeg prøvde Håpet Økologisk her i Stavanger, men syntes det ble i overkant dyrt, og alt i kurven hadde reist rundt hele verden :P

    SvarSlett
  2. Håhå, jeg vet! Jeg sikler bare jeg ser på bildet av grønnsaksleveransen, jeg. Jeg kjenner ikke til hvilke leverandører som opererer i stavangerområdet, men du kan kanskje forhøre deg litt rundt for å se om du finner en annen leverandør?
    Jeg bor utenfor allfarvei, men varene jeg fikk, er så lokalt forankret som det går an å bli (men ja, det er dyrt. Dyrt og godt!)

    SvarSlett