onsdag 1. mai 2013

Restaurantanbefaling: Happ, Reykjavík

Veganguide Reykjavík, del 7. 

Like ved Lækjartorg, og et stenkast fra svært så vegan-vennlige The Laundromat Café i Reykjavík, ligger bitte litte Happ. Happ er på ingen måte en restaurant, men en knøttlite spisested i Austurstræti, som tilbyr sandwich, juicer, smoothies og andre lette greier som er perfekt å trykke i trynet til frokost, lunsj, eller når man har det travelt. Det siste er for øvrig en sannhet med modifikasjoner: ja, Happ er rette stedet å besøke dersom man vil ha enkel og grei mat, men man må belage seg på en del ventetid. I løpet av mitt Reykjavík-besøk i påska besøkte jeg Happ to ganger, og begge gangene måtte jeg vente utrolig lenge på maten (ikke var det mye kø eller mange besøkende, heller). Men den som venter på noe godt, venter sjelden forgjeves, er det ikke dét det heter?
Happ tilbyr mange ulike smoothies, hvorav de fleste er veganske. Jeg drakk Hulk, med spinat, mango, eple, ingefær og persille. Smoothien må være den beste jeg har fått servert ute siden jeg drakk en kakaosmoothie hos The Raw Tribe i København i sommer. Veldig syrlig, frisk og god, med sterk smak av fersk ingefær. Helt perfekt! I tillegg spiste jeg en kjempegod Born to run sandwich, med mandelsmør, tomat og avokado. Til drikke valgte jeg en avokado- og kokosmelkjogurt, som altså ikke inneholdt jogurt fra kua, men fra kokosmelk. Jogurten ble toppa med müsli og ripsbær.

Andre gangen jeg besøkte Happ bestod frokosten min av en Apple a day smoothie, samt en frokostgrøt laget av havregryn og rismelk. Nam!

Når det ellers gjelder tilbudet innen vegetarisk og vegansk mat i Reykjavík, så har det tidligere vært to vegetarrestauranter i byen, som begge er lagt ned. Vegetarrestauranten A Næstu Grösum lå i hovedhandlegata Laugavegur, men stengte for en tid tilbake. Det ligger fortsatt en veldig fin helsekostsjappe i Laugavegur. Ellers kan det nevnes at Kaffi Hljómalind (som jeg ikke vet om var hel-vegetarisk) også er lagt ned.  Men dersom du er glad i thai-mat er visstnok Ban Thai flinke til å lage både vegetarisk og vegansk mat. De holdt dessverre stengt da jeg var i Reykjavík i påska, så jeg fikk ikke besøkt dem. Men ettersom jeg både er glad i thai-mat og har blitt glad i Island, skal jeg absolutt prøve å få testa ut Ban Thais veganske retter ved neste besøk i Reykjavík! 
Og helt til slutt: når man befinner seg i Reykjavík tilsier min erfaring at det kan være klokt å ha med seg litt vegansk nødproviant. Jeg hamstra bars fra nærmeste helsekostsjappe, og kjøpte litt frukt, soyamelk med sjokoladesmak, knekkebrød og vegansk pålegg. Just sayin'.

Adresse: Höfðatorgi, Reykjavik 
Hjemmeside: www.happ.is
Telefon: + 354 414-3060
Åpningstider: 
Mandag - fredag: 08.00 - 16.00 
Lørdag og søndag: stengt 
Henta fra grapevine.is
Islendingene er jammen morsomme! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar