fredag 26. april 2013

Restaurantanbefaling: Núðluskálin, Reykjavík

Veganguide Reykjavík, del 6. 

Når magen sier "pause" etter at man har trasket rundt i Reykjavík, utforsket konsertstedet Harpa, dratt til utkikksposten Perlan, og besøkt de kommunale svømmebassengene, er nuddelsjappa Núðluskálin et perfekt sted å fylle opp vommen. Spisestedet ligger midt i den koselige handlegata Skólavörðustígur. Her finner man det som uten tvil må være Reykjavíks beste nudler. Nå har ikke jeg vært på Noodles i Oslo (ennå!), men jeg innbiller meg at konseptet er ganske likt.

Stedet er ganske lite, og baserer seg nok i hovedsak på take away. De har likevel fine lokaler, med vindusplasser ut mot Skólavörðustígur. Hos Núðluskálin kan man velge mellom tre ulike "baser" for nudlene, hvorav samtlige er veganske. Alternativene er kokosmelk, grønnsaksbuljong og tomat. De har en vegansk nuddel-rett på menyen, kalt "green through". Dette er en nuddelsuppe bestående av risnudler og myk tofu, servert i en klar grønnsaksbuljong. Suppa er smakssatt med fersk ingefær, hvitløk og chili, og inneholder ellers rød paprika, gulrøtter, purre og persille. I tillegg er den krydret med agavesirup, urtesalt, soyasaus, limesaft og sesamolje. Nok for smaksløkene å bryne seg på, altså.

Antallet ingredienser til tross, så komplimenterer smakene hverandre svært godt. Suppa er ikke "too much" smaksmessig, bare utrolig god!

Adresse: Skólavörðustígur 8, Reykjavík
Hjemmeside: http://www.nudluskalin.com/english
Telefon: + 354 562 0202
Åpningstider: 
Mandag - fredag: 11.30 - 20.00
Lørdag og søndag: stengt

2 kommentarer:

  1. Nam, den suppen ser knall god ut! Har tenkt på den flere ganger siden jeg så bildet, tror jeg må prøve å etterligne den nuddelsuppen :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nuddelsuppa er veldig enkel og veldig god, og det burde absolutt la seg gjøre å lage en hjemmesnekra versjon!

      Slett