onsdag 16. januar 2013

Vegansk vintertøy

 Modellen Season fra Saints&Mortals, kjøpt på Carlings
Nå skal ikke dette bli en moteblogg altså, men i dag er det like før jeg legger ut "dagens outfit". Det er januar, og det er kaldt. Hvordan holder man varmen når man ikke bruker ull, dun, skinn, lær og pels?

Yttertøy, og særlig vintertøy, kan by på utfordringer for veganere, fordi ofte er det slik at vinterbekledning er laget av minst ett av materialene nevnt ovenfor. Forestill deg derfor min entusiasme da jeg fant en vegan-vennlig vinterjakke på Carlings i jula, som at på til var på halv pris. Hurra! Jakka er fra merket Saints&Mortals, og modellen heter Season. Ytterlaget er laget av 70% bomull og 30% polyester, mens fôret er laget av 100% polyester. Snorene og deltaljene på snorene er laget av plastikk. Parkasen er stor og behagelig, og varmer utrolig godt. Jeg har brukt den omtrent daglig siden juleferien, og er kjempefornøyd.
 Teknisk sportstrøye i bambus (foto: BAM/www.jonette.no)
Teknisk sportstrøye i bambus, med høy hals (foto: BAM/www.jonette.no)
På denne tiden i fjor skrev Helle et innlegg om bambus. Jeg har latt meg inspirere, og nylig gått til innkjøp av en sort, høyhalset teknisk sportstrøye i bambus fra produsenten BAM, og en auberginefarget teknisk sportstrøye i bambus fra samme produsent. Dessuten har jeg kjøpt en sort stillongs i bambus, sorte ankelsokker i bambus og bambussokker i vanlig lengde. I tillegg til bambusklær for dame og herre, selger leverandøren Jonette.no også bambusgarn, noe jeg vet å benytte meg av.
Teknisk tights i bambus (foto: BAM/www.jonette.no)
Jeg har ikke fått hevet meg rundt med strikkepinnene og testet ut det nye garnet ennå, men alle klærne og sokkene har jeg brukt flere ganger, både innendørs og utendørs. Jeg kan ikke få sagt det ofte nok: bambus er glimrende saker.

Les mer om bambus og andre alternativer til ull her.

5 kommentarer:

 1. Kjekt å lese både dette og forrige innlegg. Vegansk livsstil handler jo om mer enn bare mat, så jeg setter stor pris på at du deler når du finner merker og produkter som er bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig! Jeg på min sine finner stor glede i Maris blogg, og setter pris på alle produkttipsene jeg får gjennom tekstene hennes. Riktig nok må jeg noen ganger minne meg selv om at "dette frøken, er noe du *ønsker deg*, ikke noe du *trenger*", men det er fint å drømme seg bort i vegan-vennlige treningsprodukter som løpesko, treningtøy, vinterbekledning og veganske sportsernæringsproduker. Dessuten: det blogginnlegget jeg har hatt mest nytte og glede av, er uten tvil styrketreningsprogrammet. He-he. Og det er jo aldeles gratis!

   Slett
 2. Kjempefine tips :)
  Den parkasen, vil du si den varmer nok nå i 15 minus? Går rundt i en dunjakke selv og det føles ikke helt bra. Hatt den fra før jeg ble veganer, så kan jo like gjerne bruke den opp. Men neste vinterjakke blir uten dun helt klart.
  Spent på bambustekstiler, aldri prøvd det før.

  SvarSlett
 3. For tiden er det temperaturer ned til minus tretten her. Jeg er en skjørte-jente som utelukkende går i skjørt og kjoler, og som oftest har jeg bambustights under tykke bomullsstrømpebukser, samt overdel i bambus under genser/cardigan/skjorte. Det varmer godt. Nå som det er så kaldt veksler jeg mellom å bruke en gammel ullkåpe fra Only og den nye parkasen fra Carlings, og jeg synes faktisk parkasen varmer best!
  Bambustekstiler anbefales! Tøy i bambus kan blant annet kjøpes gjennom jonette.no, etikken.no og www.greenspot.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres bra ut! Ja, må teste bambus skjønner jeg. Takk for linker :)

   Slett