mandag 7. januar 2013

Flaskegresskarsuppe


Mmm. Butternut squash, eller flaskegresskar som det heter på norsk, har blitt en av mine yndlingsgrønnsaker. Du finner det ikke på Meny eller Rema, men tar du turen innom en etnisk butikk så ligger de og venter på at du skal ta de med hjem for å lage suppe. 

1 flaskegresskar, i terninger
2 søtpotet, i terninger
2 gulrøtter, i terninger
1 gul løk, finhakket 
3 hvitløksfedd, finhakket 
8 dl vann 
2 ts grønnsaksbuljong
salt (smak til)

1. Sett ovnen på 200 grader. 
2. Vask og skrell flaskegresskaret, søtpotetene og gulrøttene. Del grønnsakene i like store terninger. Ovnsbak grønnsakene i en smurt ildfast form midt i ovnen på 200 grader. La de stå i omtrent 45 minutter, og snu på dem nå og da. 
3. Blank løk og hvitløk i en stor kjele. Ta grønnsakene ut av ovnen, og ha de over i kjelen. Tilsett vannet og grønnsaksbuljongen. Gi suppa et oppkok, og senk varmen. La suppa småkoke under lokk i om lag 20 minutter. Blend suppa helt jevn med en stavmikser. Smak til med salt før servering. 

Servér suppa med godt brød. 

(2 pers.) 

8 kommentarer:

 1. Mmm, gresskarsuppe er så godt! Må lære meg navnene på de forskjellige gresskarene (men så syns jeg egentlig de smaker det samme).

  svar:
  Garnet jeg brukte der var ull desverre, var noe jeg kjøpte for leeenge siden før jeg ble veganer. Føles dumt å bare kaste det. Bambusgarn har jeg ikke prøvd enda, har du noe merkeanbefaling?
  Og vi likte veldig godt firefly, skulle ønske vi hadde tid til flere måltider. Er så fantastisk å kunne bestille hva som helst!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke så bevandret i gresskarenes verden, men alt smaker godt, synes jeg. Spesielt hokkaidogresskar og flaskegresskar anbefales!

   SV: Joda, jeg har flere merkeanbefalinger! Sjekk ut garnet Blend Bamboo fra den danske garnprodusenten Hjertegarn og Bamboo Soft fra produsenten Lotus Yarns (Bamboo Soft kan kjøpes gjennom http://www.pinnsvindesign.no). Du kan også ta turen innom Tjorven på Majorstua, de selger visstnok bambusgarn, og har dessuten nettbutikken http://www.tjorven.no.
   Ellers har jeg skrevet om å strikke uten ull her: http://kikertterroristen.blogspot.no/2012/12/hvordan-strikke-uten-ull.html, og du kan lese mer om bambus her: http://www.vegankontoret.com/ull-er-tull/

   Slett
 2. Jeg har lenge tenkt at jeg må prøve meg på flaskegresskar! Suppe virker jo utmerket :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å bruke flaskegresskar i suppe anbefales! Det er også kjempegodt å ovnsbake det, som tilbehør eller i suppe eller i andre sammenhenger (jeg pleier ofte å ovnsbake gresskaret først, dersom jeg lager suppe).

   Slett
 3. ÅH ja!! Gresskarsuppe er heelt nydelig! Jeg bruker som regel enten butternut eller Hokkaidio. Og synes begge deler er supergodt bare ovnsstekt i litt kokosolje også. Så enkelt, også er det såå godt!
  (Takk for koselig kommentar inne hos meg forresten :) Så utrolig hyggelig at sjokoladen du kjøpte hos meg falt i smak hos lillesøsteren din!!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Sjokoladen hadde nok garantert falt i smak hos meg også, hadde jeg bare hatt vett nok til å kjøpe en porsjon søte saker til meg selv :)

   Slett