Ah, kose seg! Dette er noe av det aller, aller beste jeg har spist på lang tid. Arme riddere passer perfekt som søndagsfrokost, eller som nyttårsbrunsj, for den del.
I høst kom min kollega S. på jobb en mandag morgen. Hun hadde stjerner i øynene og fortalte entusiastisk om den fortreffelige helgefrokosten hun hadde spist. Originaloppskrifta inneholder både bacon og egg, men jeg har etterhvert bred erfaring i å veganisere oppskrifter. Denne gikk lett som en drøm, og resulatet ble en søndagsfrokost til å bli salig av. Søte, deilige arme riddere servert sammen med rista pecannøtter, vegetarbacon og lønnesirup. Livet er herlig.
2 dl pecannøtter
1
dl soyamelk
1
ts eplecidereddik
1
dl lønnesirup
en
klype salt
2 ts maizenna
4
skiver lyst brød
Du
trenger også:
vegetarbacon
av en blokk fast tofu (350 gram)
1. Rist
pecannøttene i en tørr, varm stekepanne i om lag fem minutter,
eller til nøttene begynner å få farge. Vend om på nøttene
jevnlig. Sett til side.
2. Lag
vegetarbacon slik: Ta
tofublokka ut av pakken, og hell av vannet. Klem forsiktig ut så mye
vann som du greier, uten at tofublokka går i stykker. Legg
kjøkkenpapir på en skjærefjøl, og plassér tofuen oppå. Legg
deretter mer kjøkkenpapir oppå tofuen, samt et kjøkkenhåndkle. Nå
er det tid for å plassere det tyngste kjøkkenredskapet du har oppå
tofublokka (jeg pleier å bruke steikepanna). Del tofuen i små
terninger, og stek dem i olje i en stekepanne på middels/høy varme
til de blir gyldne. Bland liquid smoke, soyasaus og bjästflingor i
en liten bolle, og hell det over tofuterningene. Stek videre på
svak/middels varme til alle tofuterningene har blitt godt marinert.
Sett til side.
3. Bland sammen
soyamelk og eplecidereddik i en liten bakebolle. Rør om, og la det
stå i fem minutter. Ha blandingen av
soyamelk og eplecidereddik, lønnesirup, salt og maizenna i en
bakebolle, og rør godt.
4. Smør en ildfast
form med rapsolje eller vegansk smør. Skjær skorpene av brødskivene.
Dypp to skiver brød i røra og legg dem side om side i den ildfaste
forma. Legg litt vegetarbacon og noen pecannøtter til side (til servering). Legg
vegetarbacon og rista pecannøtter over brødskivene. Dypp de neste
to brødskivene i røra, og legg dem over. Press godt sammen og la
stå kaldt i minst en time eller natta over.
5. Stek arme riddere
midt i ovnen på 200 grader i 25 minutter.
Servér
arme riddere med enda mer lønnesirup, pecannøtter og vegetarbacon.
(2 pers.)
Heftig! Tipper man blir passe mett av denne ;D
SvarSlettHaha, det kan jeg skrive under på at man blir. Kanskje like greit å spise dette bare én gang i året - som frokost på 1. nyttårsdag :D
SlettHimmel! Ja, dette så jammen helt fantastisk ut! Jeg lagde en gang arme ridder fra Skinny Bitch kokeboka, og da dyppet man brødskivene i hakkede pecannøtter etter at de var dynket i melkeblandingen og før de ble stekt. Det burde du prøve- det var veldig veldig godt!
SvarSlettoh my lord, det hørtes sjukt godt ut! Takk for tipset :)
Slett