mandag 12. november 2012

Kremet pasta med hvite bønner


Denne pastaretten er det fineste Lashara som har æren for å ha komponert. Hun lagde den til meg tidligere i høst, og retten fikk umiddelbart status som min nye comfort food. Det tar omtrent like lang tid å lage dette som det tar å koke pasta. Maten smaker utmerket varm som kald, og retten gjør seg ypperlig som nattmat. Oppskrifta er fritt etter hukommelsen, inspirert av min yndlingskokk, og alle målene er litt på gefühlen.

stor skjellpasta (jeg brukte Lumaconi fullkornspasta fra GoEco)
1 rødløk, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket 
3-4 sjampinjonger, i skiver 
1 boks store hvite bønner (400 gram)
1 boks vegansk rømme (f.eks Tofutti SourSupreme)
2 dl vegansk matfløte 
2 ss grønnsaksbuljong
salt og pepper (smak til)  

1. Kok opp så mye pasta som du ønsker i lettsaltet vann i en stor kjele.
2. Blank rødløk og hvitløk i en stor sautépanne. Tilsett sjampinjong og kokte hvite bønner, og la det steke videre på middels varme i 5-6 minutter, eller til soppen har fått farge. Bland inn vegansk rømme, matfløte og grønnsaksbuljong. Smak til med salt og pepper.
3. Hell vannet av pastaen, og vend den inn i pastasausen. 

Servér kremet pasta med hvite bønner sammen med godt brød.

2 kommentarer:

  1. Mmmmm soppsaus! Dugelig med smør(?) du har på den skiva ;P Hihi.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hahaha, jepp! Tenkte faktisk ikke over mengden AlproSoya-smør før du nevnte det :) *Rødme*



      Slett