3 store søtpoteter (ca. 700 gram)
2 ss rapsolje
1 liten gul løk, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
1 ss fersk ingefær, finhaket
1/2 ts fersk rød chili, finhakket
1 ss red curry paste
1/2 ts kanel
1 krm kardemomme
1 krm spisskummin
1 krm gurkemeie
1 krm currypulver
1 boks kikerter (400 gram)
2 bokser hermetisk tomat (á 400 gram = 800 gram)
Du trenger også:
2 dl råris
4 dl vann
(og gjerne en klatt mangochutney, hvis du har)
1. Skrell søtpotetene og del dem i terninger. Kok søtpotetene møre i lettsaltet vann.
2. Begynn å lage curryen mens
søtpotetene koker. Blank løk og hvitløk i litt olje i en stor
gryte på svak varme. Tilsett ingefær og chili, og rør godt. Hiv oppi
krydder, og stek videre i noen minutter. Hell vannet av de kokte
søtpotetene, og tilsett dem i gryta. La det steke i 5-6 minutter på middels varme, under
stadig omrøring. Tilsett kikerter og hermetisk tomat, og la curryen
koke på svak varme under lokk i 30 minutter. Rør om av og til.
3. Kok opp ris mens curryen småkoker.
my belly loves you too!!! <3
SvarSlett:)
SlettSer godt ut :) Liker jo søtpotet og generelt gryteretter, og siden jeg har curry paste i kjøleskapet, så frister det meget å lage denne rettten!
SvarSlettKjør på!
Slett