So
without further ado, her kommer enda en vegansk matoppskrift. Denne
gangen på pizza. For noen år siden var jeg så heldig å jobbe
sammen med en fyr som, vel, kan sin pizza. Cluet bak en vellykket
pizza, forstod jeg, var å ikke overdo things. Begrens deg til
tre eller fire typer fyll. Cherrytomater, squash og valnøtter maker
fortreffelig sammen.
Pizzadeig:
4,5
dl hvetemel
1
pakke tørrgjær
1
krm salt
1,5
dl lunka vann
1
ss olivenolje
Tomatsaus:
1
løk, finhakket
3
hvitløksfedd, finhakket
1
ts oregano
1
ts basilikum
1/2
ts timian
1
ss grønnsaksbuljong
1
klype salt
1
boks herm. tomater (= 400 gram)
1
ss tomatpuré
Fyll:
12
cherrytomater, delt i to
1/2
squash, i halvmånebiter
2
dl valnøtter
Cashewost:
3
dl cashewnøtter uten salt
1
dl næringsgjær (bjästflingor)
1/2
dl vann
1/2
dl rapsolje
1
klype salt
1. Legg cashewnøttene i bløtt mens du er på jobb/skole, eller natten over (minst åtte timer).
2.
Begynn med å lage tomatsaus. Finhakk løk og hvitløk, og blank det
i litt olje i en gryte. Tilsett alle krydderne og stek videre i noen
minutter. Tilsett tomater og tomatpuré, bland godt, og dekk med
lokk. La tomatsausen koke til pizzadeigen er ferdighevet, og fyllet
og cashewosten er klar.
3.
Mens tomatsausen koker på helt svak varme, er det tid for å lage
pizzadeig. Bland det tørre i en
bakebolle. Bland sammen vann og olje, og bland det våte i det tørre.
Elt til deigen slipper bollen. La deigen heve på et lunt sted i
minst 45 minutter, eller til dobbel størrelse.
4.
Sett ovnen på 250 grader.
5.
Del cherrytomater i to, del squash i halvmånebiter, og finn fram
valnøtter (grovhakk dem hvis du vil).
6. Hell av vannet på cashewnøttene. Ha
alle ingrediensene til cashewosten i en blender, og kjør til du får
en jevn blanding.
7.
Kjevle ut pizzadeigen på en bakepapirkledd stekeplate. Ha oppå
tomatsaus, cashewost og fyll. Stek pizzaen midt i ovnen på 250
grader i 12-15 minutter, eller til den er gylden.
(3 pers.)
(3 pers.)
Sjekk
også ut oppskriftene på pizza
med soyakjøttdeig og auberginepizza!
Åh, den ser kjempedigg ut!!
SvarSlettTakk! Smakte kjempegodt gjorde den også :)
SlettNam :)Ser virkelig yummy ut,liker også å ha grønnsaker på pizzaen, litt rart, men jeg likte ikke pizza før jeg ble veganer :P
SvarSlettHaha, fantastisk å høre! Jeg har alltid vært glad i pizza, men må innrømme at jeg har slitt litt etter at jeg ble veganer og kutta ut både kjøttet *og* osten. Men nå går det heldigvis bedre, og jeg har lært meg å lage god veganpizza!
Slett