mandag 27. august 2012

Restaurantanbefaling: Kao's, Malmö


Veganguide Malmö, del 2. 

Jeg kan takke svenske VeganMage for at jeg oppdaget Kao's. Han snakker veldig varmt om det veganske spisestedet i Malmö, og jeg skal ikke nekte for at magen kriblet av forventning da jeg besøkte restauranten for første gang. La meg bare si det med en gang: jeg ble ikke skuffa. Malmö er en av Sveriges mest vegan-vennlige byer, og Kao's var virkelig et høydepunkt i løpet av hele ferien. Jeg likte stedet så godt at jeg spiste der to ganger på fire dager, ho-ho.
Dagens grønnsak på Kao's
Kao's: dessert x 2
Første gang jeg besøkte Kao's spiste jeg dagens grønnsak (linseburger, kokte poteter, knallgod saus, blomkål kokt sammen med rødkål, og en enkel salat) og drakk en juice fra Saltå Kvärn Järna. Til dessert spiste jeg like godt to ting (sånn går det når det er for mye godt å velge mellom). Snickerskaka var himmelsk, og sjokoladebollen klissete og deilig. For alt dette betalte jeg 117 SEK. (Dessertene jeg spiste kostet 15 SEK hver! 15 svenske kroner!)
Kao's: sopp- og fløtefylt crepes
Dagens feik på Kao's
Mitt andre besøk på Kao's bekreftet inntrykket av at restauranten er et av de aller beste spistestedene i Malmö (i alle fall hvis du er veganer). Maten var like god, og folkene som jobber der like fine. Andre gang jeg spiste på Kao's spiste jeg en crepe med sopp- og fløtefylling til forrett. Fy faen så sjukt godt! Jeg kunne skrevet sidevis om bare forretten. Crepen smelta på tunga. Det er høres helt snålt ut, men Kao's veganske sopp- og fløtefylte crepe var noe av det aller beste jeg spiste i løpet av hele ferien. Jeg har ikke laget crepes etter at jeg ble veganer (og knapt nok før det), og takket være Kao's har jeg blitt superinspirert til å lage det selv. Hovedretten var dagens "feik" (chili- og spisskumminduftende soyabiter med couscous og guacamole). Jeg vet jeg ikke er særlig fan av kjøttersatningsgreier, men dagens grønnsak (kikertburger) var utsolgt innen jeg kom til Kao's klokka fire på ettermiddagen. Kao's kan sine saker, for til og med skeptiske meg synes dagens feik var kjempegod. Til dessert spiste jeg en syrlig og frisk limepai. Jeg betalte 165 SEK for forrett, hovedrett, kake og en eple- og mangodrikk fra Saltå Kvarn Järna. Sammenlignet med norske forhold er dette en særdeles overkommelig pris.

Mellom klokka 11.00 og 16.00 har Kao's lunsjbuffet. Ellers består a la carte menyen blant annet av soyafarsepai, sopprisotto, burger med rotfruktchips. Som oftest har de minst én suppe på menyen. Kao's bruker utelukkende økologiske råvarer.

Da jeg besøkte Kao's i juli 2012 hadde de nettopp flyttet fra Spångatan til nye lokaler i Föreningsgatan, like ved Malmö konserthus. Pr. juli 2012 hadde Kao's kun uteservering (riktignok uteservering inne under tak, for å si det slik), men innendørs servering er under arbeid og kommer på plass om ikke så lenge. Föreningsgatan må for øvrig være den mest vegan-vennlige gata i hele Malmö. På Is à Bella, som ligger tvers over gata fra Kao's, får du is og kaffe (jeg talte 4-5 veganske is-sorter), og vegg i vegg med Is à Bella ligger Rötter, som selger økologisk lokalprodusert frukt, grønt og alt mulig annet - direkte fra bonden. Det vegan-vennlige sushistedet Sushido ligger hundre meter lenger ned i gata, på samme side av veien som Kao's. Sykt fete Astrid och Aporna ligger i krysset ovenfor Kao's.

Bare for å si det enda en gang: de som jobber på Kao's er kjempetrivelige, maten smaker forbanna godt og ser fantastisk tiltalende ut, og du får mye mat for pengene. Kao's var det absolutte høydepunktet under oppholdet i Malmö (og hele Sverige, for den del).

Adresse: Föreningsgatan 37, Malmö
Hjemmeside: Facebook
Telefon: ikke enda! (de har nettopp flytta til nye lokaler)
Åpningstider: 
Mandag - lørdag: 11.30 - 22.00
Søndag: stengt

2 kommentarer:

 1. Litt morsomt at restauranten er i Malmø og heter Kaos :-D Har du hørt om "Laserturken"? Under skytingene i Malmø ble en fyr intervjuet som sa at dersom han fant gjerningsmannen så skulle han "gjøre kaos med han". Dette har blitt en kjent quote i Sverige og i min vennegjeng her i Norge, og i Sverige selger de Laserturken Merchandise. hehe.

  Jeg er veldig glad i disse restaurantanbefalingene dine :-) Jeg kikker alltid innom anbefalinger på veganblogger før jeg reiser et nytt sted.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, det ante jeg ikke! Takk for info!

   Så hyggelig å høre at du synes restaurantanbefalingene er nyttige. Jeg har spist så utrooooolig mye god mat i sommer, og da er det bare rett og rimelig å dele det med omverdenen, synes jeg.

   Slett