Oppskriften på chocolate chip cookies har jeg lånt fra Isa Chandra Moskowitz' Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar, og er tilpasset norske forhold.
1 dl brunsukker
0,5 dl sukker
1,5 dl rapsolje
0,5 dl soyamelk
1 ss tapikoastivelse (eller maizenna eller potetmel)
2 ts vaniljepulver
3,5 dl hvetemel
0,5 ts natron
0,5 ts salt
100 gram vegansk sjokolade, grovhakka
Du trenger også:
2 dl soyamelk
2 scoops vegetabilsk sjokoladeis (jeg brukte TofuLine)
1 ts vaniljepulver
You, sir, are going into my belly. |
2. Ha brunsukker, vanlig sukker, rapsolje, plantemelk og tapikoastivelse i en bakebolle. Bruk en gaffel til å blande godt i minst to minutter, til blandingen får karamellignende konsistens. Tilsett vaniljepulveret.
3. Ha oppi 2,5 dl av hvetmelet, samt natron og salt. Bland godt. Tilsett resten av melet, og bruk hendene til å vende inn den grovhakka sjokoladen.
4. Form deigen til 16 små kuler, og fordel kulene utover 2 bakepapirkledde stekeplater. Trykk dem lett sammen. Stek et stekebrett av gangen, midt i ovnen på 175 grader. Stek cookiene i 8-9 minutter. Avkjøl på rist.
5. Ha 2 avkjølte cookies, soyamelk, vegetabilsk sjokoladeis og vaniljepulver i en blender, og kjør til du får en jevn blanding. Hell milkshaken oppi et stort glass, og nyt.
(16 cookies, og 1 stor milkshake)
Nå tar jeg sommerferie. Fortsatt god sommer!
Nam nam nam!!
SvarSlettInteressant!
SvarSlett