lørdag 16. juni 2012

Brekkbønner- og tomatsalat


Å bli kjent med nye veganere er litt som julaften, nyttårsaften og bursdag på en gang. De aller fleste veganerne jeg vet om, er dessuten flinke til å lage mat, så et nytt bekjentskap er som oftest synonymt med middagsselskaper, oppskriftsutveksling og generell matnerding. What's not to like?

Denne salaten fikk jeg servert tidligere i uka, og magen min ble overbegeistret. Salaten høres kanskje standard ut, men jeg lover at de ulike smakenene utfyller hverandre godt, og den metter godt og lenge.

1 dl soltørka tomater (den tørre varianten) 
et par never ferske brekkbønner
6-8 cherrytomater, delt i to
3 sjampinjong, delt i tykke skiver 
et par never babyspinat 
saft av en halv sitron 
2 ss peanøtter uten salt 
1 ss linfrø 
1 ss solsikkekjerner 

1. Legg de soltørka tomatene i varmt vann, og la dem ligge mens du steker brekkbønnene. 
2. Vask brekkbønnene og kutt av begge endene. Stekes i litt rapsolje, salt og pepper i en stekepanne på middels/høy varme, til de har fått farge. Sett til side.
3. Samtidig som brekkbønnene steker, kan du forberede sopp og tomat. Del sjampinjong i tykke skiver og cherrytomatene i to. Stekes i litt rapsolje, salt og pepper i en annen stekepanne på middels/høy varme, til de har fått farge. Sett til side.
4. Hell vannet av de soltørka tomatene etter ca. 10 minutter, og skyll godt. Grovhakk dem. 
5. Bland alle ingrediensene i en salatbolle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar