Kikerter, ass. Jeg får ikke nok. Takk til Sara for tipset om gulrothummus.
1 boks kikerter (400 gram)
3 store gulrøtter, i terninger
1 lite hvitløksfedd, finhakket
1 ts tahini
saft av en halv sitron
skall av en halv sitron, finrevet
1 klype salt
2 ts rapsolje
0,5 dl vann
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Vask
og skrell gulrøttene, og kutt dem i like store terninger. Legg gulrotterningene på en bakepapirkledd stekeplate, og bak dem midt i
ovnen på 200 grader i om lag 30 minutter.
3. Ha alle ingrediensene i en
stavmikser, og kjør til blandingen er jevn. Du må regne med å måtte
stoppe for å skrape ned blandingen fra kantene underveis. Det kan
hende du trenger å spe på med litt mer vann for å få ønsket
konsistens.
4. Oppbevar hummusen i en lufttett beholder i kjøleskapet.
Sjekk også ut oppskriftene på vanlig hummus, søtpotethummus, appelsinhummus og rødbethummus!
Spennende! Jeg er så kjedelig at jeg bare har prøvd meg på vanlig hummus, men dette så jo kjempegodt ut :)
SvarSlettDen er sjukt god, Adele! Egentlig smaker den mer syrlig (pga. sitronen) enn den smaker gulrøtter. Men god er den uansett!
Slett