fredag 4. mai 2012

Gulrothummus

Kikerter, ass. Jeg får ikke nok. Takk til Sara for tipset om gulrothummus. 

1 boks kikerter (400 gram)
3 store gulrøtter, i terninger
1 lite hvitløksfedd, finhakket 
1 ts tahini 
saft av en halv sitron 
skall av en halv sitron, finrevet  
1 klype salt  
2 ts rapsolje
0,5 dl vann

1. Sett ovnen på 200 grader. 
2. Vask og skrell gulrøttene, og kutt dem i like store terninger. Legg gulrotterningene på en bakepapirkledd stekeplate, og bak dem midt i ovnen på 200 grader i om lag 30 minutter. 
3. Ha alle ingrediensene i en stavmikser, og kjør til blandingen er jevn. Du må regne med å måtte stoppe for å skrape ned blandingen fra kantene underveis. Det kan hende du trenger å spe på med litt mer vann for å få ønsket konsistens. 
4. Oppbevar hummusen i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Sjekk også ut oppskriftene på vanlig hummus, søtpotethummus, appelsinhummus og rødbethummus!

2 kommentarer:

  1. Spennende! Jeg er så kjedelig at jeg bare har prøvd meg på vanlig hummus, men dette så jo kjempegodt ut :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Den er sjukt god, Adele! Egentlig smaker den mer syrlig (pga. sitronen) enn den smaker gulrøtter. Men god er den uansett!

      Slett