fredag 20. april 2012

Rødbetehummus


Kikerter + ovnsbakte rødbeter = kick ass kombo!

Jeg er stadig på utkikk etter nye måter å utvide hummusrepertoiret på, og nå kan jeg krysse av en ny variant på lista: hummus med ovnsbakte rødbeter. Jeg husker ikke helt hvordan jeg først fikk opp øynene for rødbethummus, mye mulig det var på nydelige Ekstremt bra utrolig fint.

1 boks kikerter (400 gram)
1 rødbete 
1 lite hvitløksfedd, finhakket 
1 klype salt  
2 ts rapsolje
en skvett vann 

1. Sett ovnen på 200 grader. 
2. Vask og skrell rødbeten, og kutt den i like store terninger. Legg rødbetterningene på en bakepapirkledd stekeplate, og bak dem midt i ovnen på 200 grader i om lag 30 minutter. 
3. Ha alle ingrediensene i en stavmikser, og kjør til blandingen er jevn. Du må regne med å måtte stoppe for å skrape ned blandingen fra kantene underveis. Det kan hende du trenger å spe på med litt mer vann for å få ønsket konsistens. 
4. Oppbevar hummusen i en lufttett beholder i kjøleskapet. 

Sjekk også ut oppskriftene på vanlig hummus, søtpotethummus og appelsinhummus!

2 kommentarer:

  1. Mmm. Min variant av rødbethummus inneholder tahini, men ikke kikerter. Må visst prøve din variant også. Min teori er at ovnsbakte rødbeter får alt til å smake godt. og hvis du vil utvide repertoaret: Gulrothummus med ovnsbakte gulrøtter!

    SvarSlett
    Svar
    1. Håhå, gulrothummus skal definitivt testes ut! Takk for tipset. Nam.

      Slett