Kikerter + ovnsbakte rødbeter = kick ass kombo!
Jeg er stadig på utkikk etter nye måter å utvide hummusrepertoiret på, og nå kan jeg krysse av en ny variant på lista: hummus med ovnsbakte rødbeter. Jeg husker ikke helt hvordan jeg først fikk opp øynene for rødbethummus, mye mulig det var på nydelige Ekstremt bra utrolig fint.
1 boks kikerter (400 gram)
1 rødbete
1 lite hvitløksfedd, finhakket
1 klype salt
2 ts rapsolje
en skvett vann
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Vask og skrell rødbeten, og kutt den i like store terninger. Legg rødbetterningene på en bakepapirkledd stekeplate, og bak dem midt i ovnen på 200 grader i om lag 30 minutter.
3. Ha alle ingrediensene i en
stavmikser, og kjør til blandingen er jevn. Du må regne med å måtte
stoppe for å skrape ned blandingen fra kantene underveis. Det kan
hende du trenger å spe på med litt mer vann for å få ønsket
konsistens.
4. Oppbevar hummusen i en lufttett beholder i kjøleskapet.
Sjekk også ut oppskriftene på vanlig hummus, søtpotethummus og appelsinhummus!
Mmm. Min variant av rødbethummus inneholder tahini, men ikke kikerter. Må visst prøve din variant også. Min teori er at ovnsbakte rødbeter får alt til å smake godt. og hvis du vil utvide repertoaret: Gulrothummus med ovnsbakte gulrøtter!
SvarSlettHåhå, gulrothummus skal definitivt testes ut! Takk for tipset. Nam.
Slett