Red curry soup passer perfekt for sure februarkvelder.
Rød karripasta:
2 cm fersk rød chili, finhakket (ta ut frøene)
3 hvitløksfedd, finhakket
2 sjalottløk, finhakket
2 stilker sitrongress, finhakket
0,5 ts galangal, finhakket
1 ts korianderfrø, knust
0,5 ts fenikkelfrø
1 ts sukker
1 klype salt
Du trenger også:
1 lite flaskegresskar (ca. 250 gram)
1/2 rød paprika
2,5 dl vann
1 boks kokosmelk (400 ml)
2 limeblader
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Skrell flaskegresskaret. Kutt flaskegresskar og paprika i terninger, og legg dette i en smurt ildfast form. Stek midt i ovnen på 225 grader i 20 minutter.
3. Mens grønnsakene står i ovnen, lager du rød karripasta slik: ha alle ingrediensene i en morter, og støt dem sammen.
4. Ha karripastaen i en kjele, og stek på middels varme i 5-6 minutter under stadig omrøring.
5. Ta flaskegresskar og paprika ut av ovnen, og ha det over i kjelen. Stek videre i noen minutter. Tilsett kokosmelk og vann. Bruk en stavmikser til å kjøre suppa helt jevn. Ha oppi limeblader, og la det småkoke uten lokk i 15 minutter. Rør om av og til. Ta ut limebladene, og servér.
Server suppa med godt brød.
(2 pers.)
Jeg elsker rød karri! Aldri laget karripastaen selv, men det skal jeg søren meg prøve ut.
SvarSlett