onsdag 22. februar 2012

Red curry soup

Red curry soup passer perfekt for sure februarkvelder.   

Rød karripasta:
2 cm fersk rød chili, finhakket (ta ut frøene)
3 hvitløksfedd, finhakket 
2 sjalottløk, finhakket 
2 stilker sitrongress, finhakket 
0,5 ts galangal, finhakket 
1 ts korianderfrø, knust 
0,5 ts fenikkelfrø
1 ts sukker
1 klype salt

Du trenger også: 
1 lite flaskegresskar (ca. 250 gram)
1/2 rød paprika
2,5 dl vann
1 boks kokosmelk (400 ml)
2 limeblader

1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Skrell flaskegresskaret. Kutt flaskegresskar og paprika i terninger, og legg dette i en smurt ildfast form. Stek midt i ovnen på 225 grader i 20 minutter.
3. Mens grønnsakene står i ovnen, lager du rød karripasta slik: ha alle ingrediensene i en morter, og støt dem sammen.
4. Ha karripastaen i en kjele, og stek på middels varme i 5-6 minutter under stadig omrøring.
5. Ta flaskegresskar og paprika ut av ovnen, og ha det over i kjelen. Stek videre i noen minutter. Tilsett kokosmelk og vann. Bruk en stavmikser til å kjøre suppa helt jevn. Ha oppi limeblader, og la det småkoke uten lokk i 15 minutter. Rør om av og til. Ta ut limebladene, og servér.

Server suppa med godt brød. 

(2 pers.)

1 kommentar:

  1. Jeg elsker rød karri! Aldri laget karripastaen selv, men det skal jeg søren meg prøve ut.

    SvarSlett