fredag 3. februar 2012

Kikertburritos

Jeg har en innrømmelse å komme med: jeg skjønner ikke hva som er hva av burritos, tortillas, fajitas og enchiladas. Men en ting er sikkert: i dag skal vi besøke det meksikanske kjøkkenet. Nam. 
Strengt tatt kan du bruke hvilke bønner du vil. Jeg har laget denne retten med kokte sorte bønner også, det ble kjempebra. Jeg ser for meg at også pintobønner gjør susen. Det funker helt fint å utelate vegansk ost. Sitronsafta og -skallet i tomatsalsaen gir en syrlig smak og et ekstra kick.

Fyll: 
4 gule cherrytomater, delt i to
4 røde cherrytomater, delt i to 
3 hvitløksfedd, finhakket 
2 sjalottløk, finhakket 
1 ts fersk chili, finhakket 
1 søtpotet, finhakket
3 sjampinjonger, finhakket 
1/2 gul paprika, finhakket 
1/2 grønn paprika, finhakket
1/2 rød paprika, finhakket 
salt og pepper (smak til)
1 ts grønnsaksbuljong 
1,5 ts spisskummin
1 dl kokte kikerter

Du trenger også:
veganske hvetelefser (beregn 1 lefse pr. pers.)
vegansk ost til gratinering (kan utelates) 

1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Blank løk og hvitløk i litt olje i en stor sautépanne.  Tilsett alle de andre grønnsakene etterhvert som du kutter dem opp. Tilsett krydder, og bland godt. La det småkoke uten lokk i minst 15 minutter før du slenger oppi kokte kikerter og tomatsalsa. La det småkoke videre i om lag 15 minutter. Jo lengre, jo bedre! 
3. Legg hvetelefser på en skjærefjøl. Fordel fyllet på midten av hvetelefsene, og brett sammen. Legg lefsene med skjøten ned i en smurt ildfast form. Gratinér med vegansk ost hvis du ønsker. 
4. Dekk forma med aluminiumsfolie, og tek midt i ovnen på 200 grader i om lag 20 minutter.

(3 pers.)

5 kommentarer:

  1. Godt det ikke bare er meg som aldri har forstått meg på forskjellen på de der ;P

    SvarSlett
  2. Jeg vet heller ikke forskjellen egentlig, haha.. men dette ser i alle fall kjempedigg ut!

    SvarSlett
  3. Så bra å høre at det er flere enn meg som sliter med definisjonene :)

    SvarSlett
  4. Ikke glem wraps da, det er også samma greia :P Jeg vet i hvert fall at enchiladas (eller vare det quesadias) er tortillalefser med ost imellom. Alt det andre er jeg fryktelig usikker på. Men gjort vegansk så er det sikkert godt uansett :)

    SvarSlett