2 cm fersk grønn chili, finhakket (ta ut frøene)
3 hvitløksfedd, finhakket
2 sjalottløk, finhakket
1,5 ts fersk ingefær, finhakket
2 stilker sitrongress, finhakket
0,5 ts galangal, finhakket
1 ts korianderfrø, knust
0,5 ts gurkemeie
1 ts spisskummin
1 ts sukker
1 klype salt
Du trenger også:
Du trenger også:
1 boks kokosmelk (400 ml)
2,5 dl vann
1 boks hermetiske bambusskudd
2 limeblader
saft og finrevet skall av 1 lime
1. Lag grønn karripasta slik: ha alle ingrediensene i en morter, og støt dem sammen.
2. Ha karripastaen i en kjele, og stek på middels varme i 5-6 minutter under stadig omrøring. Tilsett kokosmelk, vann, bambusskudd og limeblader, og la det småkoke uten lokk i 15 minutter. Tilsett saft og finrevet skall av én lime, og kok videre i noen minutter før servering.
Servér suppa med godt brød.
(2 pers.)
Åh, nam nam!!
SvarSlett