torsdag 23. februar 2012

Green curry soup


Hvis man liker red curry soup, så liker man garantert green curry soup også! 

Grønn karripasta:
2 cm fersk grønn chili, finhakket (ta ut frøene)
3 hvitløksfedd, finhakket 
2 sjalottløk, finhakket 
1,5 ts fersk ingefær, finhakket 
2 stilker sitrongress, finhakket 
0,5 ts galangal, finhakket 
1 ts korianderfrø, knust 
0,5 ts gurkemeie
1 ts spisskummin 
1 ts sukker
1 klype salt  

Du trenger også: 
1 boks kokosmelk (400 ml)
2,5 dl vann 
1 boks hermetiske bambusskudd
2 limeblader 
saft og finrevet skall av 1 lime 

1. Lag grønn karripasta slik: ha alle ingrediensene i en morter, og støt dem sammen.
2. Ha karripastaen i en kjele, og stek på middels varme i 5-6 minutter under stadig omrøring. Tilsett kokosmelk, vann, bambusskudd og limeblader, og la det småkoke uten lokk i 15 minutter. Tilsett saft og finrevet skall av én lime, og kok videre i noen minutter før servering.

Servér suppa med godt brød. 

(2 pers.)

1 kommentar: