søndag 19. februar 2012

Fastelavnsboller


I dag, søndag 19. februar, er det fastelavn. Ingen fastelavn uten fastelavnsboller!
Oppskriften stammer fra barndommen, men ingrediensene måtte tilpasses ut i fra det jeg hadde tilgjengelig i heimen.  Jeg var tom for sukker, så derfor brukte jeg agavesirup i stedet. Dessuten erstattet jeg litt av hvetemelet med en litt grovere meltype, uten at det fikk negativ innvirkning for verken smak eller konsistens.

100 gram vegansk smør 
3 dl soyamelk 
3 ss agavesirup
8 dl hvetemel 
2 dl sammalt hvete fin
1/2 ts salt 
1 pakke tørrgjær  

Fyll: 
vispbar havrekremfløte (f.eks GoGreen) 
bringebærsyltetøy 

1. Smelt vegansk smør på svak varme i en liten kjele. Tilsett soyamelk og agavesirup, og varm blandingen til den blir fingervarm. 
2. Ha mel, salt og tørrgjær i en stor bakebolle, og bland godt. Tilsett den våte blandingen, og elt godt sammen til du får en glatt deig som slipper bollen. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse (om lag 45 minutter). 
3. Sett ovnen på 250 grader. 
4. Ha litt hvetemel utover kjøkkenbenken, og elt deigen lett. Del deigen i 12  like store emner. Dekk med plast, og la bollene etterheve i 30 minutter.
5. Stek bollene midt i ovnen på 250 grader i 10-12 minutter. La bollene avkjøles helt før du deler de i to. Legg et lag havrefløte og bringebærsyltetøy imellom, og servér. 

(12 fastelavnsboller)

1 kommentar:

  1. Å, nam! :-) Tenker å bake boller litt senere i dag.

    SvarSlett