søndag 8. januar 2012

Veganske energibarer

Energibarer passer ypperlig som mellommåltid. Sammen med en neve mandler, en frukt, og et knekkebrød med hummus, gjør energibarer tiden mellom lunsj og middag overkommelig. Jeg ble inspirert til å lage disse energibarene etter å ha sett oppskrifter på energibarer og mellommåltidsbarer i Aktivistens kokebok.

Havregryn er heltemat! Det inneholder proteiner, jern, fiber og karbohydrater. Havregryn inneholder dessuten kostfiber, som er godt for fordøyelsen. Jeg spiser havregryn hele tida; som oftest sammen med soyamelk, nøtter og friske bær, eller som havregrøt til frokost. Også hasselnøtter inneholder kostfiber. Ellers er hasselnøtter blant annet en god kilde til énumettet fett, vitamin E, kalsium og jern. Spis nøtter, det er bra for deg!

3 dl lettkokte havregryn 
1,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
2 ss agavesirup
1,5 dl vann + 2 ss linfrø (linfrøhvite) 
1 dl hasselnøtter, grovhakket 
75 gram vegansk sjokolade, grovhakket 
 
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Lag linfrøhvite slik: ha vann og linfrø i en kjele. La det småkoke i noen minutter. Sil av vannet i et dørslag, men kast linfrøene og ta vare på linfrøhviten.
3. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bland sammen. Bruk en slikkepott til å bre massen utover en bakekpapirkledd stekeplate. 
4. Stek energibarene midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter. Ta stekebrettet ut av ovnen, og bruk en stekespade til å dele massen i 6 like store emner. Stek barene videre i 10 minutter.  Ta dem ut av ovnen, og avkjøl før du hiver innpå. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar