fredag 27. januar 2012

Vegansk blåbærsmoothie

Jeg løper en del, og når man kommer ramlende inn døra etter trening, er det lurt å få i seg næring (gjerne før man hopper i dusjen). Jeg skal ikke utnevne meg selv til noen kostholdsekspert, men smoothies er ypperlig resitusjonsdrikk etter trening. Det kan være lurt å tilsette vegansk proteinpulver i smoothien, men for øyeblikket har jeg en type hampproteinpulver som smaker hoppetau. Dessuten gir proteinpulveret alle smoothiene mine et innbydende grålig skjær. Lekkert. Derfor har jeg tilsatt silketofu i stedet (man kan gjerne bruke både proteinpulver og silketofu, forutsatt at man har en annen type proteinpulver enn hva jeg i skrivende stund er i besittelse av). 

Hvis du vil lære mer om veganisme, løping, vegansk kosthold og ernæring, vil jeg på det aller varmeste anbefale den aldeles fortreffelige norske bloggen Vegancoaching.

1,5 dl fryste eller ferske blåbær 
2 dl soyamelk 
2 dl silketofu 
1 banan, i biter
5 dadler (ta ut steinen) 

1. Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør til du får en jevn blanding. 
2. Hell over i et stort glass.

2 kommentarer:

  1. Lurt med tips om silketofu! Du inspirerte meg akkurat til å kjøpe en pakke. Jeg bruker for øyeblikket hempprotein i mine smoothies, men det farger selv de lekreste rosa smoothies gusjefrønne. Konsistensen blir heller ikke særlig god. Etter litt eksperimentering har jeg kommet fram til at den beste kombinasjonen med hemp (for mine smaksløker) er havremelk, kakaopulver og agavesirup. Men nå skal jeg variere med silketofu og heller bruke pulveret i mine frokostmuffins!

    SvarSlett
  2. Silketofu er så anvendelig! Det er kjekt å tilsette i alt fra supper, smoothies, sjokolademousser, paier og i det hele tatt. Fantastisk at det ikke er bare mine smoothies som blir misfarget av hempproteinpulver, he-he. Nå har jeg akkurat investert i risproteinpulver - jeg må bare bruke opp den hersens pakken med hampproteinpulver først. Tusen takk for tips til hvordan man best kan bruke hemp, det skal jeg definitivt sjekke ut etter løpeturen i morgen!

    SvarSlett