tirsdag 27. desember 2011

Bønnetapenade


Persilleriet må være et av mine yndlingsspisesteder. Trondheim er en ekstremt flott by, og Persilleriet er et nydelig sted fullt av ufattelig god mat og flinke folk. På ett av mine mange besøk i grønnsaksspiseriet i Erling Skakkes gate 39 fikk jeg servert en middagstallerken som blant annet inneholdt bønnetapenade. Persilleriets versjon er utrolig rik på smak, og min egen versjon er ikke så aller verst. Bønnetapenade passer godt som pålegg, som del av en middag, eller som del av en tapasmeny. Bønnene er en god proteinkilde, og de er rike på kostfiber. 

Hvis du befinner deg i Trondheim - ta turen innom Persilleriet! De har en avdeling i Erling Skakkes gate 39, tvers over gata fra Trøndelag teater, og en avdeling på St. Olavs Hospital, Bevegelsessenteret. Hurra!


0,5 dl sorte bønner, kokte

8-10 sorte oliven uten sten

2,5 ts olivenolje

1 bittelite hvitløksfedd, finhakket

bittelitt fersk chili, finhakket (ta ut frøene)

1 ts lys eddik (7 %)

0,5 ts spisskummin

en klype salt1. Skyll bønnene i vann. Bløtlegg dem over natten, skyll av vannet.

2. Kok bønnene i 1 time. Skyll av, og sett til side.

3. Mos alle ingrediensene med en stavmikser eller i en miksebolle. Ha tapenaden over i en lufttett beholder, og oppbevar i kjøleskap. 

Serveres på kjeks som en forrett, eller som pålegg på brødskiva.

4 kommentarer:

  1. Nam, det så kjempegodt ut! Og jeg er jo i Oslo nå, så fint du minnet meg på Persilleriet. Dit skal jeg i dag! :D

    SvarSlett
  2. Unge frøken Holt-Iversen, sist jeg sjekka, hadde Persilleriet to avdelinger i Trondheim, og ingen i Oslo. (Det hadde riktig nok vært sykt fett med Persilleriet i Oslo!). Hvilket spisested er det du tenker på?

    SvarSlett
  3. Ser veldig godt ut :) noe jeg må bare prøve å lage,var jo en gang i tiden helt hekta på oliven! Blogger om det om det blir bra ;)

    SvarSlett